ДК изхвърлили Литекс единодушно


ДК изхвърлили Литекс единодушно
Снимка: http://pfclitex.com

1190 0

Решението Литекс да бъде изхвърлен от "А" група е взето единодушно от Дисциплинарната комисия към БФС. Това обяви председателят на комисията Юрий Кучев, според когото в последните 7 години решенията от това звено се вземат консенсусно.

"Абсолютно всички, цялата комисия е единодушна в решенията си“, отсече Кучев пред журналистите.

Шефът на ДК обяви, че решение за изхвърляне на Литекс и от турнира за Купата на България не е в компетентността на комисията.

Кучев отрече да има вмешателство в работата на поверения му орган от страна на ръководителите на БФС.

"Откакто аз съм председател на ДК никой от ръководителите на БФС не ми се е обаждал да ми казва как кое да се случва. Може би ръководството отчита, че Дисциплинарната комисия си върши работата добре. Лично аз съм юрист и не бих допуснал някой да ми каже какво да взема като решение. В момента, в който някой ми каже такова нещо, аз не съм се оженил за Дисциплинарната комисия, мога да си замина“, заяви той.

Както е известно, заради самоволното решение на "оранжевото" ръководство да извади отбора по време на мача с "Левски" от 20-ия кръг на "А" група, клубът бе наказан с изваждане от "А" група и глоба от 20 000 лева.

Заради решението си това да се случи, президентът на Литекс Трифон Попов бе наказан с глоба в размер на 15 000 лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички