След промените в управлението: ЦСКА с огромна чистка през лятото и мащабна селекция


След промените в управлението: ЦСКА с огромна чистка през лятото и мащабна селекция
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6006 0

След оттеглянето на Гриша Ганчев и синът му Даниел от управлението на ЦСКА вече се очаква да се види какви промени ще се предприемат в клуба. Както вече е известно, след 8-годишно управление той прехвърли акциите си на фондацията "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

Едно от промените е свързана със спортно-техническия екип на "червените". Загубата с 0:2 от Ботев Пловдив в сряда и отпадането от турнира за Купата на България сложиха край на надеждите на Стамен Белчев, че ще успее да запази поста си на старши треньор. Той ще запази мястото си до края на сезона, но след това ще се търси постоянен вариант.

Стамен Белчев ще е треньор на ЦСКА до края на сезона

Още: Кюстендилеца иронизира феновете: Гриша Ганчев е най-великият ръководител в историята на ЦСКА

Поне 7 играчи си тръгват от ЦСКА

От отбора също ще има много напускащи, като няма да има пост, от който да не си тръгне някой играч, като при защитниците ще са няколко. Сигурни напускащи изглеждат Мено Кох и Енес Махмутович, твърди "Тема спорт". Ще се разглежда и бъдещето на още един централен защитник – Юрген Матей. 31-годишният футболист е лидер на съблекалнята, но има доста фактори, които не са в негова полза – слабата форма след завръщането от контузия, напредващата възраст и високата заплата.

ЦСКА ще потърси раздяла и с Брадли де Нойер, който има договор за още 1 сезон и също дълго време лекуваше контузия. Иван Турицов също е с изтичащ договор и подобно на Махмутович отклони офертата за нов контракт. В клуба са оптимисти, че ще се разделят и с Лазар Туфегджич.

До юни 2025-а е и контрактът на Емануел Шакич, но с него също ще се гони раздяла, който тотално разочарова, а същото се отнася и за Данило Асприля, който беше любимец на предишните собственици.  По този начин ЦСКА готви раздяла с поне 7-ина футболисти, което ще доведе и до мащабна селекция с минимум толкова нови. Ще бъдат привлечен най-малко двама централни нападатели. А Стоян Орманджиев получава по-голяма власт в ЦСКА след напускането на Ганчеви

Още: БФС сподели оставащите дати в Първа лига и кога ще е финалът за Купата на България

Владимир Гаджев разкри амбициите на Хебър да преподпише с Любослав Пенев

Как съблекалнята на ЦСКА прие напускането на Ганчеви? Белчев разкри

Ултрасите на Ботев Пловдив вдигнаха хореографията си от дербито с Локомотив Пловдив и срещу ЦСКА

Гриша Ганчев: Те са големите боклуци - проблемът е при тези, които дават парите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички