"Всичко е свързано": ЦСКА и промяната, "новите Домусчиеви", законът на ГЕРБ и ДПС


"Всичко е свързано": ЦСКА и промяната, "новите Домусчиеви", законът на ГЕРБ и ДПС
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС

52555 0

В последните дни се стигна до големи промени в България, които са пряко свързани със спорта. Значими рокади имаше и в по-голяма конкретика в спорта - и по-точно във футбола, в един от най-големите клубове у нас - ЦСКА.

Законът за хазарта, новият собственик на ЦСКА, "новите Домусчиеви"

Да започнем с най-дискутираната такава. ГЕРБ и ДПС рязко промениха позицията си (допреди три седмици не искаха промени, но часове преди разпускането на парламента решиха друго) и прокараха новия закон за хазарта и забраната за рекламата му в телевизиите, радиото, в печатните издания и електронните медии, на обществени места, фасади и сгради.

Още: Човек на Бербатов намекна защо Ганчеви напуснаха ЦСКА и отсече: Оттеглянето им е загуба!

В деня, в който това се случи, в ЦСКА гръмна новината, че Гриша Ганчев и неговият син Данаил се оттеглят от управлението на клуба. Пределно ясно е в каква посока прехвърлиха своя дял от клуба и с кой водещ букмейкър у нас е свързана тя.

Гриша Ганчев и Данаил Ганчев аут от ЦСКА

Любопитно мнение изрази преподавателят в Софийския университет "Климент Охридски" (във "Факултета по журналистика и масова комуникация") доц. Жана Попова, която свърза събитията и добави още едно към тях.

"Важно е да се отбележи, че в деня, в който Народното събрание прие промените, футболен клуб ЦСКА смени собственика си. В навечерието на олимпийските игри пък няколко федерации се оказаха с проблеми, въпреки че ние не спираме да повтаряме, че парите от хазарта, специално от държавното тото, отиват за финансиране на спорта. На мен тази връзка между спорт, хазарт и медии ми се струва много важна за ГЕРБ и ДПС" - започна Попова в предаването "(О)позиция".

Още: Гриша Ганчев: Много грешки направих, една от тях е, че се доверих на професионални лъжци

Тя коментира и факта, че собственикът на една от големите телевизии у нас продава своята медия в Гърция и допълни, че е възможно и българската телевизия, която притежава, да е в процес на продажба. Напомни и че сръбската група има футболен отбор и е искала и да купи и Левски.

"Въпросът е дали сега за телевизията се търсят новите братя Домусчиеви. Няма да се учудя, ако отново братя я оглавят и ако тези братя са свързани именно с хазарта. Мисля, че това е напълно възможно" - казва Попова. Тя говори и за това как хора с интереси около хазарта са се намесвали в работата на медиите.

"Няма нищо случайно в това кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата"

Самата Жана Попова написа и в личния си профил в социалната мрежа Facebook няколко статуса по темата с хазарта. По хронологичен ред бяха подредени така:

Още: "Кирил Домусчиев беше в ЦСКА заедно с "титаните", а ние се доверихме на Гриша Ганчев"

  • "Рекламата отпада, хазартът си остава";
  • "Трябваше забраната да е да има казина до училища, а не само рекламата за тях";
  • "Няма нищо случайно в това кой купува ЦСКА в същия ден, в който забраниха рекламата".

Вече се появи и отговорът на въпроса ще пострада ли ЦСКА финансово след раздялата с Гриша Ганчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички