"Трябва да почакате за моята оставка" - Николай Костов започна с извинение и продължи с обяснения (ВИДЕО)


"Трябва да почакате за моята оставка" - Николай Костов започна с извинение и продължи с обяснения (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1695 0

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, говори пред журналисти на стадион "Георги Аспарухов" в днешната сряда, 1-ви май.

Той започна пресконференцията си със извинение към представителите на медиите за агресивното си поведение след загубата от ЦСКА на 27-и април: "Сега е моментът да се извиня за агресивното си поведение след мача с ЦСКА. Старал съм се винаги да съм коректен и внимателен".

След това Костов обясни, че не се е карал с футболисти на полувремето срещу "червените", каквито слухове се появиха:

"Много съм засегнат от някои неща, които се случиха и то при загуби. Тежестта пада върху треньора и заставам зад думите си, поел съм отговорност. Изтичането на информация, която е внушение на футболната общественост, че Костов и играчите сме имали конфликти - това не е вярно, затова искам да опровергая тази неистинност. Тези негативни неща се трупат".

Николай Костов

"Другото нещо, което много ме афектира е това, че се иронизира играта на Левски и то за романтичната игра. Това е моя идея. И още в началото питах Сираков дали знае с какъв футбол се занимавам. Искам, не искам, трябва да се върнем 10 месеца назад. В първите 5 работих с един отбор, а след това с друг. Не можем много да се гордеем с работата, но и не се срамуваме", продължи "синият" наставник.

"Сами проследихте, че не всичко беше толкова лошо, колкото излиза в обществеността. В моментите, в които имахме затруднения, веднага настъпваше атака, която повлия на психиката не само на футболисти, а и на треньори, на ръководители".

Николай Костов

"Мисля, че няма да прозвучи като оправдание, а искам да защитя хората, които работят с мен. Зад мен стоят много хора - треньори, медицински щаб, ръководители, администрация даже. Естествено и хора, които вярват в този футбол. Но нека сме обективни, за тези 10 месеца работихме с 2 отбора. Този футбол е труден за разбиране, камо ли за практикуване".

"Не са ме освободили"

Впоследствие Николай Костов заяви, че не е освободен от поста:

"Дали сме си време със Сираков, не са ме освободили! То не става така - става треньора и си заминава. Защитавам интересите, които са свързани с мен. Треньорски щаб, има много играчи, които вярват в мен, дори не мисля, че има такива, които не вярват".

Последва и уточнение:

"Времето е до празниците, тъй като Сираков не искам да го ангажирам, със семейството си е. Дадохме си време, за да направим по-искрен разговор, на който да присъства не само Сираков, но и други ръководители, които са заинтересовани. Трябва да почакате за моята оставка...".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Николай Костов призна за голяма грешка, защо са слабите резултати на Левски и за кой играч има оферта!

Цялата пресконференция на Николай Костов:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички