Бивша националка на България "изгоря" за 2.5 години заради залози


Бивша националка на България "изгоря" за 2.5 години заради залози
Снимка: basketball.bg

1295 0

Българската федерация по баскетбол съобщи, че ФИБА е наложила наказание на бившата националка Теодора Динева!

Българка "изгоря" заради залози

Тя е получила забрана "за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива".

Санкцията вече е влязла в сила и е до 25-и октомври 20206-а година. Причината за нея е "нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози".

Ето какво гласи цялата публикация на БФБ:

"ФИБА наложи наказание на българската баскетболистка Теодора Динева. Доскорошната национална състезателка получи забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври, 2026 г., а причината е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози.

БФ Баскетбол също бе в сътрудничество и комуникация с ФИБА от началото на разследването на случая до получаване на официалното решение.

Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози.

Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФ Баскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения. Неспазването на това ще доведе до санкции, дори ако не сте замесени в нарушението, което сте пропуснали да докладвате".

*Още новини за баскетбол ще откриете в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички