Официално: Ред Бул обяви напускането на Ейдриън Нюи


Официално: Ред Бул обяви напускането на Ейдриън Нюи
Снимка: GettyImages

639 0

Отборът във Формула 1 Ред Бул официално обяви напускането на дизайнерът Ейдриън Нюи. Това ще се случи в началото на 2025 година, като британецът ще спре да работи за тима, като ще помага за хиперавтомобила RB17.

Припомняме, че се появиха спекулации относно бъдещето на Нюи. Един от слуховете гласеше, че седемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще опита да убеди сънародника си да се присъедини към Ферари, след като самият Хамилтън направи това от сезон 2025.

Той е част от отбора от 2006 година

Още: Хамилтън ще убеждава Ейдриън Нюи да се присъедини с него във Ферари

Тази седмица Нюи е подал официалн оставката си, като причините са изложени в отделно писмо. Според източници има две основни, като най-ключовата е влошени взаимотношения с  Кристиан Хорнер и интервю на шефът на "биковете" в края на 2023 година.

За подпис на 65-годишният инжинер ще се бори и Астън Мартин, като се появиха информации, че тимът, базиран на Силивърстоун е готов да плати доста за неговите услуги.

Ейдриън Нюи е част от Ред Бул още от 2006 година. За този период отборът е спечелил седем шампионски титли при пилотите и шест при конструкторите. "Биковете" имат още 118 победи общо и 101 полпозишъна.

"Бих искал да благодаря на многото невероятни хора, с които работих в Ред Бул по време на пътуването ни през последните 18 години, за техния талант, отдаденост и упорита работа. За мен беше истинска привилегия. Убеден съм, че инженерният екип е добре подготвен за работата по окончателното развитие на автомобила в рамките на четиригодишния период на този регламент. В личен план бих искал да благодаря и на акционерите, покойния Дитрих Матешиц, Марк Матешиц и Чалерм Йовидия за тяхната непоколебима подкрепа по време на работата ми в Ред Бул. Искам да благодаря и на Кристиан, който беше не само мой бизнес партньор, но и приятел на нашите семейства. Също така благодаря на Оливър Минцлаф за неговото управление и на Еди Джордан, мой близък приятел и мениджър“, завърши главният технически шеф на Ред Бул", каза Нюи.

Още: Край? Допринеслият за световните титли на Верстапен - Ейдриън Нюи, напуска Ред Бул

Ейдриън Нюи разкри абсурдната причина защо никога не се озова във Ферари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички