Кобрата ще атакува титлата в края на 2016 година


Кобрата ще атакува титлата в края на 2016 година

1604 0

Кубрат Пулев беше видимо доволен от бързата си победа над Морис Харис в Хамбург, която дойде още в първия рунд след нокаут, причинен от ъперкът на Кобрата.

Той е категоричен, че неговият лагер е бил в пъти по-добре подготвен и че победата е дошла неочаквано лесно.

"Бяхме по-добре подготвени технически. Всичко е добре, когато свършва добре. Противникът ми го позволи. Нямаше необходимата сила или дистанция да ме удари, а и не можеше да отрази моите атаки.

"Бяхме планирали да го пресирам постоянно, но работихме много и върху защитата. Очаквах предната му ръка да е доста по-добра, а тя изобщо не можеше да ме достигне, което ми даде възможност да атакувам веднага," сподели Кубрат впечатленията си от двубоя.

Той коментира и промяната в неговата игра, като изтъкна, че е работил по дребни детайли. Той отрече да има сериозни промени и се определи като "завършен" боксьор, благодарение на българската школа в този спорт.

"Аз много пъти съм казвал, че съм завършен боксьор и благодарение на българската боксова школа, която е една от най-добрите в света. При мен трябваше само да се доизчистят детайлите. Малките грешки в един момент могат да се окажат много големи, както се оказа в мача с Кличко. Определено тогава и самата стратегия бе по-слаба. Физически винаги съм бил добре, но сега го правим на максимално добро ниво," сподели Кобрата относно подготовката си под ръководството на новия треньор Ули Вагнер.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Пулев смята, че в края на 2016 година има шанс да атакува една от титлите на боксовите федерации, като това тепърва ще се обсъжда с неговия лагер. В същото време той прогнозира, че ще се върне отново на ринга през март.

"Ще го говорим с моя мениджър и промоутър и ще го решим в последствие. Определено смятам през 2016, към края, да атакувам една от титлите, ще видим коя.

"След този мач трябва време за почивка, ще откриваме Академията, и може би през март ще е следващия мач. Ще бъда наистина щастлив, ако направим така, че в бъдеще България да има нов, още по-силен от мен шампион", изрази надежда Пулев.

"Очаквах много по-голям отпор от съперника, но се радвам за победата. Благодаря и на българската публика, която отново бе многобройна тук в Хамбург", завърши в стил Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички