Любомира Казанова пред Sportlive.bg: Продължавам с тренировките, винаги съм мечтаела за медал от Олимпиада


Любомира Казанова пред Sportlive.bg: Продължавам с тренировките, винаги съм мечтаела за медал от Олимпиада
Снимка: БГНЕС

3003 0

Любомира Казанова е момичето, което замени Цвети Стоянова в ансамбъла по художествена гимнастика след инцидента и се превърна в незаменим титуляр. Казанова дебютира на Европейското в Израел, а след това се представи безгрешно и на Олимпиадата в Рио, откъдето се върна с медал. 

Тя е единствената от грациите ни, която ще продължи активната си кариера след Рио и ще е част от новия ни национален ансамбъл. Екипът на Sportlive.bg се свърза с гимнастичката дни преди бенефиса на ансамбъла в "Арена Армеец", за да разкаже променило ли се е ежедневието ѝ след Олимпиадата и с какво се занимава. 

"Аз продължавам и ежедневието все още е запълнено с активни тренировки. Винаги съм си мечтала за медал от Олимпиада! Изключително съм щастлива, че успях да го постигна, макар и с такова стечение на обстоятелствата", заяви грацията ни.

На въпрос има ли нещо, което би променила в подготовката при нас и акто цяло в художествената гимнастика тя сподели: "Българската гимнастика е много емблематична и характерна, неслучайно в повечето чужди страни именно старши треньорите са българки. Смятам, че винаги имаме накъде да се развием, но не можем да заприличаме на останалите държави, нашата гимнастика е много различна и се харесва от всички".

Любомира пожела на малките момичета, които тепърва навлизат в света на художествената гимнастика да са постоянни, търпеливи, упорити, работливи и амбициозни. "Няма невъзнаграден труд! Рано или късно всеки си получава заслуженото".

Бенефисът е на 17-и ноември (четвъртък) от 19:30 часа в столичната зала "Арена Армеец".

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички