ATP определи Джокович, Надал и Григор Димитров за фаворити в Рим


ATP определи Джокович, Надал и Григор Димитров за фаворити в Рим
Снимка: Getty Images

2926 0

Страхотен стимул за Григор Димитров в навечерието на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Петата надпревара от подобно равнище и жребия за кръговете й кара организаторите да фаворизират българина и легендите Новак Джокович и Рафаел Надал. 

Гришо с добър жребий

Рекордьор по трофеи от турнира е именно завърналият се наскоро испанец с 10 триумфа. В момента в губеща позиция е най-вече Новак Джокович, които има да защитава 180 точки. Рим ще приеме турнира между 8 и 19 май.

Организаторите отчитат

От ATP припомниха, че първият съперник на Димитров ще е някой измежду Йошихито Нишиока и Себастиан Офнер:

"Спокойно, Димитров прави най-добрия си сезон от 2017 г. насам, когато спечели славата на Финалния Мастърс на осемте най-добри. 

Българинът е с баланс от 22 успеха и 7 поражения през 2024 г., включително титла в Бризбейн и финали в Марсилия и Маями. Тъй като той няма да защитава точки от този турнир, то той може да добави много през следващите две седмици. 

Димитров, който е девети по спечелени точки от старта на сезона, които определят кои 8 състезатели ще играят на Финалния Мастърс в Торино, достигна до полуфиналите на това събитие през 2014 г. и до четвъртфиналите през 2020 г.. Той ще открие своя турнир срещу Йошихито Нишиока или Себастиан Офнер".

Между 2018 и 2022 г. Надал спечели в Рим 3 пъти, а Джокович с един по-малко. За последно в италианската столица триумфира Даниил Медведев. 

Вижте страхотната традиция, която Джокович и Димитров спазиха!

Още: "Това е нещо много лично, аз съм специфичен": Григор Димитров разкри своя непозната страна

БРАВО! Григор Димитров с голям късмет при жребия за Мастърса в Рим

"Не вярвайте на друго": Мадалина с първи думи за Григор Димитров - разделили се заради 3 причини

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички