Чехът Иржи Лехечка сложи край на приказката на Рафаел Надал в Мадрид (ВИДЕО)


Чехът Иржи Лехечка сложи край на приказката на Рафаел Надал в Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

620 0

Носителят на 22 титли от "Големия шлем" - Рафаел Надал, загуби 1/4-финалния си сблъсък от Мастърса в Мадрид срещу Иржи Лехечка.

Матадора отстъпи на 15-години по-младия от него чех с 0-2 сета - 5:7, 4:6, като двубоят продължи 2 часа и 3 минути!

Рафаел Надал - Иржи Лехечка

*Това бе последно участие на Рафа в надпреварата, която е печелил общо 5 пъти!

"Щастлив съм. Това бе една много специална седмица за мен. Много позитивна във всеки смисъл. Успях отново да играя на корт, който ми е дал толкова много, а също и на емоционално ниво", коментира 37-годишният Надал след края на 1/4-финала.

ОЩЕ: На косъм! Григор Димитров бе пред колосална сума пари само с 1 победа в Мадрид - ето колко прибра

"Беше незабравимо. Мога да кажа само "благодаря ви". Това бе едно изключително пътуване. Трудно е, но животът и тялото ми ми изпращат сигнали от дълго време. Бях късметлия да превърна страстта си в работа. Привилегирован съм. Благодаря на всички, които са ми помогнали през кариерата, която все още не е приключила", продължи той, а след това организаторите на турнира го уважиха с трофей и разпънати банери, отдаващи почит на петте му титли в Мадрид.

Рафаел Надал

Рафа Надал добави, че ще се опита да играе на предстоящия турнир в столицата на Италия - Рим, който започва през следващата седмица:

"Днес е незабравим ден, защото казвам "Довиждане, Мадрид", но продължавам с още лични цели, които имам за следващите няколко седмици. Искам да видя дали мога да ги постигна. Рим е още един много специален турнир в кариерата ми. Мечтаех да играя във всички тези състезания. Пропуснах Монте Карло, но Рим е един от тези, на които най-много съм се наслаждавал да играя".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕПотвърдиха участие на Рафаел Надал, ще бъде в един отбор с Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички