Битката на обречените + дежа вю: Странният 1/2-финал в Шампионска лига


Битката на обречените + дежа вю: Странният 1/2-финал в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2020 0

Едва ли в началото на сезона някой би могъл да предвиди, че единият полуфинал в Шампионска лига ще бъде между Борусия Дортмунд и ПСЖ. И двата тима преминаха трудно четвъртфиналите - парижани загубиха първия мач с Барселона, а след това изостанаха с гол пасив в реванша на "Камп Ноу", преди да се стигне до червения картон на Роналд Араухо, който преобърна всичко. Германците също загубиха първия мач с друг испански колос - Атлетико Мадрид, но след голяма драма и успех с 4:2 в реванша продължиха напред.

И двата отбора са играли по един финал в Шампионска лига през този век. И двата отбора губят срещу един и същ съперник - Байерн Мюнхен. И въпреки че Борусия е печелил турнира преди (1996/97), то към тима нямаше особени очаквания в надпреварата тази година. Не такъв е случаят с ПСЖ - където богатите собственици от години очакват така жадувания триумф. Това се явява и последен шанс с Килиан Мбапе в състава, който през лятото ще смени клубната си принадлежност.

Борусия Дортмунд пак среща ПСЖ в изненадващия полуфинал от Шампионска лига

Борусия Дортмунд пак срещу ПСЖ в Шампионска лига

Първият мач от полуфиналите е в Германия и шансовете са сравнително изравнени. Платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 2,75 за това домакините да спечелят, както и ставка от 2,45 за успех на гостите от Париж. Пазарът за равенство пък е оценен на 3,65. Разбира се - срещата започва днес (01.05) от 22:00 часа българско време.

Припомняме, че тези два тима играха един срещу друг в "групата на смъртта" този сезон. И въпреки че ПСЖ нямаше загуба от този опонент (равен и победа), то Борусия спечели първото място, а парижани се класираха само заради по-добрата си голова разлика в преките сблъсъци срещу третия Милан. Трябва да отбележим, че съставът на гостите е оценен на над два пъти повече - 1,02 милиарда евро срещу 463,7 милиона.

Извън споменатите мачове от груповата фаза: нито Един Терзич има други срещи с ПСЖ или Луис Енрике, нито Луис Енрике се е сблъскал преди с Борусия Дортмунд или Един Терзич. И макар съперничеството между тези два отбора да е съвсем прясно, то от 2010 година насам те натрупаха шест сблъсъка помежду си. От тях само два са елиминационни - когато парижани губят с 1:2 като гост, но побеждават с 2:0 в реванша у дома на 1/8-финалите през сезон 2019/20. Освен в групите през тази кампания, те попадат в една група и през сезон 2010/11, когато започва съперничеството им. Тогава обаче в Лига Европа, като и двете срещи приключват при равенство. Така Борусия все още няма поражение у дома срещу ПСЖ (една победа и две равенства). За въпросните шест мача пък са паднали общо 11 гола (7 за ПСЖ и 4 за Борусия), което прави средно по по-малко от два на мач.

Ще си спретнат ли най-сетне голово шоу Борусия и ПСЖ?

Коефициентът на efbet за това и в този случай да има под 2,5 попадения е 2,50, докато за над 2,5 гола в срещата е 1,54. Съответно ставката за това и Борусия Дортмунд, и ПСЖ да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,46, докато за няма гол/гол е 2,60.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички