ЕПИЧНО! Реал Мадрид обърна Байерн Мюнхен за секунди - неочакван герой го прати на финала в Шампионска лига към 15-ата (ВИДЕО)


ЕПИЧНО! Реал Мадрид обърна Байерн Мюнхен за секунди - неочакван герой го прати на финала в Шампионска лига към 15-ата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9774 0

Реал Мадрид доказа, че никога не бива да бъде отписван в Шампионска лига. "Кралския клуб" се класира за финала, който ще се състои на "Уембли" на 1-ви юни, а съперник ще бъде Борусия Дортмунд. Байерн Мюнхен предвкусваше победата, след като водеше две минути преди края на редовното време, но в крайна сметка бе обърнат за секунди и загуби с 1:2 (общ резултат 3:4).

Реал Мадрид отстрани Байерн Мюнхен след супердрама: Ще играе на финала в Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд

Мануел Нойер спаси голям шанс пред Родриго на Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Считаният за почти сигурен нов футболист на Реал - Алфонсо Дейвис, даде преднина на своя тим в 68-ата минута със супергол и изглеждаше сякаш ще се превърне в големия герой. Тогава обаче излезе на сцената Хоселу, който вкара първо в 88-ата минута след много груба грешка на иначе отличилия се с невероятни спасявания Мануел Нойер. В първата минута от добавеното време пък засече топката в опразнената врата след чудесно подаване от Антонио Рюдигер.

Германският вратар влезе в клуба на футболистите с по 150+ мача в Шампионска лига (това стори и Тони Кроос). На няколко пъти спаси своя отбор с изумителни намеси срещу Винисиус Жуниор и Родриго, но накрая се превърна грешник, след като изпусна топката след неособено труден изстрел от Вини.

Това бе осми път, в който Реал и Байерн се срещат на полуфиналите в Шампионска лига (и предшествениците на турнира), като вече двата тима са продължавали към финала по равни пъти - четири (в последните години Реал е доста по-успешен в елиминациите срещу Байерн).

Това е 18-и финал за Реал в турнира, както и 6-и в последните 11 години. "Кралския клуб" е загубил само три финала в надпреварата, а на 1-ви юни ще бъде в ролята на абсолютен фаворит срещу Борусия Дортмунд.

Карло Анчелоти пък се превърна в първия треньор, който извежда отбора си до шести финал в турнира. Италианецът все още няма загуба срещу свой бивш отбор, като конкретно срещу Байерн е със 7 победи и 3 равенства. Любопитното е, че Реал изравни Байерн в исторически план при баланса в съперничеството - вече двата тима са си разменили по 12 победи, като има и 4 равенства (головата разлика пък е 46:45 в полза на "белия балет").

Първо полувреме

Реал Мадрид започна силно активно мача - владееше топката почти през цялото време в първите пет минути и пресираше дълбоко и отнемаше, когато губеше топката. В петата минута обаче Байерн можеше да организира опасна контраатака - Мусиала отне от Чуамени, но след това извеждащият пас на Кейн бе пресечен от Кроос.

Секунди след това Карвахал отдясно пусна чудесно подаване, но шпагатат на Родриго остана на милиметри от топката и не успя да я засече.

Байерн отговори подобаващо - Гнабри бе изведен чудесно отляво в наказателното поле. Германецът можеше да стреля от нетолкова удобен ъгъл, но предпочете подаване към Кейн, което не намери англичанина и топката излезе в аут.

В 13-ата минута Реал пропиля феноменален шанс. Карвахал намери Винисиус в наказателното поле след чудесен пас между краката на съперник. Бразилецът стреля от добра позиция, но ударът му срещна страничния стълб. Тя обаче отскочи от гредата и се озова в краката на Родриго, който стреля от перфектна позиция, но Нойер блесна с впечатляващо спасяване.

Малко след 20-ата минута Родриго се справи добре отдясно и проби опасно в наказателното поле. Той някак намери единствения си съотборник в близост - Винисиус. Пасът обаче бе твърде силен, а Вини опита да овладее вместо да стреля с едно докосване и контролът му изневери.

В 28-ата минута Серж Гнабри бе заменен принудително от Алфонсо Дейвис.

Минута след това Кейн отигра феноменално постижение. Той намери топка от въздуха извън наказателното поле, въпреки че имаше човек срещу него. Англичанинът отправи страховито воле, но то мина на сантиметри от страничния стълб, след като топката бе и леко отклонена. След корнера топката бе уловена от Лунин.

Десетина минути преди края на първото полувреме Винисиус показа впечатляваща техника в наказателното поле на съперника. Той се справи с няколко играчи, но накрая закъсня с подаването към Менди, търсейки играч по-близо до голлинията. Опитът му бе пресечен.

В 40-ата минута Винисиус отправи остро центриране. Родриго не успя да стигне до него, но топката бе фатално фалцирана и влизаше в мрежата - Нойер обаче пак блесна с превъзходна намеса и изчисти в ъглво удар.

Второ полувреме

Още на старта на втората част Винисиус проби добре отляво и от аутлинията потърси Валверде, но топката бе избита току преди уругваеца да отиграе.

Секунди след това Алфонсо Дейвис получи отляво от Кейн. Той превзе терен и накрая опита удар от трудна позиция. След рикошет топката мина сантиметри над напречната греда.

В 52-рата минута Винисиус осъществи пореден пробив в наказателното поле, справяйки се с Кимих. Отново обаче подаването нямаше как да мине през многото защитници, като един от тях изби в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

Минута след това Хари Кейн спечели с физика единоборство срещу Менди и веднага опита удар от трудна позиция в близкия ъгъл. Лунин обаче се намеси, а след това Менди си върна и този път бе победител във физическия дуел.

Поредният прекрасен пробив от Вини дойде в 55-ата минута. Този път той подаде през човек и намери Родриго в наказателното поле - току през вратарската зона. Родриго успя да стреля през човек, но топката мина с малко покрай страничния стълб.

В 59-ата минута Родриго стреля директно от пряк свободен удар от около 25 метра след нарушение срещу Белингам. Бразилецът намери топката чудесно, но Нойер предложи поредно впечатляващо спасяване.

След час игра пък Винисиус влезе отляво навътре и залъга няколко противникови играчи - бразилецът стреля опасно, но Нойер за пореден път спаси отбора си.

В 66-ата минута Мусиала показа добра техника срещу Карвахал и се осигури добра позиция за изстрел с левия крак. Той отправи хубав и силен удар, но този път бе ред на Лунин да блесне със спасяване.

68' - 0:1! Кейн разтегли топката наляво и намери Дейвис. Той превзе терен и показа техника срещу Рюдигер - влезе навътре и отправи бомбен изстрел в далечния ъгъл с по-слабия си десен крак, за да вкара феноменален гол.

Отговорът бе моментален. След заучено изпълнен ъглов удар Валверде се включи от втора позиция и отигра към Начо, който опита да играе с топката, а след това Дейвис я отклони в собствената си врата. Голът обаче бе отменен, тъй като Начо с две ръце изблъска в лицето Кимих, а след това на всичкото отгоре се вкара и в активна позиция, опитвайки да отиграе.

Четвърт час преди края Хари Кейн бе изведен отляво и опита удар от малък ъгъл с левия си крак, но прати топката в мрежата от външната ѝ страна.

В 81-вата минута Рюдигер намери Винисиус в наказателното поле и бразилецът опита труден удар от движение, но прати топката над вратата.

88' - 1:1! Винисиус стреля извън наказателното поле и въпреки че този удар не бе толкова успешен като предишните му - този път Нойер допусна наивна грешка. Той не успя да улови топката и там Хоселу беше готов, за да я довкара!

90+1' - 2:1! В първата минута от добавеното време Рюдигер се озова встрани в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията към Хоселу. Той засече с едно докосване и прати топката в мрежата, но веднага бе отсъдена засада. Положението се разгледа от ВАР и бе установено, че засада няма. Попадението бе зачетено и пълният обрат бе осъществен за секунди.

В последните секунди от мача Шимон Марчиняк, който иначе ръководи мача отлично, свири засада при доста "тънка" ситуация, след като неговият помощник вдигна флага. Впоследствие се стигна и до гол, който обаче нямаше как да бъде преразгледан, тъй като сигналът на поляка дойде преди това.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Чуамени, Кроос, Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус

Байерн Мюнхен: Нойер, Мазрауи, Де Лихт, Дайър, Павлович, Кимих, Лаймер, Мусиала, Сане, Гнабри, Кейн

Преди Реал Мадрид срещу Байерн Мюнхен

Карло Анчелоти отново се изправя срещу бившия си отбор Байерн Мюнхен, като италианският специалист все още няма поражение в мач, в който среща свой бивш отбор. Конкретно срещу баварците има 6 победи и 3 равенства. В съперничеството срещу Томас Тухел пък е с 4 победи, 3 равенства и 3 поражения. Тухел срещу Реал Мадрид: 3 победи, 5 ремита и само 1 загуба.

В исторически план двата колоса имат общо 27 сблъсъка, като Байерн Мюнхен има леко предимство от 12 победи срещу 11 за Реал Мадрид. Равенствата са 4, докато головата разлика е напълно изравнена - по 44 отбелязани попадения. С най-много в тези сблъсъци е Кристиано Роналдо - 9.

Анчелоти няма да може да използва единствено Давид Алаба, като всички останали са на линия. Все пак той призна, че ще разчита на изкаралия най-важните мачове Андрий Лунин, а не на възстановения Тибо Куртоа. Най-важните липси за Тухел са Кингсли Коман и Рафа Герейро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички