Винисиус успешно наследи Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, но има ли рекорд под заплаха?


Винисиус успешно наследи Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, но има ли рекорд под заплаха?
Снимка: Getty Images/ Колаж: Sportlive.bg

3006 0

Винисиус за пореден път се затвърди като основна фигура в състава на Реал Мадрид в двубоя срещу Байерн Мюнхен. Двата тима направиха вълнуващото равенство 2:2 в първия мач от полуфинала на Шампионска лига.

Голямото внимание бе съсредоточено върху Джуд Белингам преди мача заради битката срещу своя капитан на в националния отбор на Англия - Хари Кейн, но 20-годишният футболист претърпя разочароваща нощ.

Вини обаче направи отличен мач и спаси Мадрид с късна дузпа, след като откри резултата през първото полувреме със хладнокръвен завършек след сензационното подаване на Тони Кроос.

Още: Джуд Белингам се опита да разсее Хари Кейн при дузпата, в Англия го порицаха (ВИДЕО)

Движението на бразилеца беше страхотно, като той успя да се измъкне от Ким Мин-джае, но веднага благодари на Кроос за отличното му подаване: "Това беше подарък от Тони Кроос, той ме улесни да вкарам".

Винисиус бе блестящ срещу Байерн Мюнхен

Попадението на Винисиус бе неговият 20-ти гол за сезона за трети пореден сезон. Също така това е третата поредна година, в която 23-годишният футболист отбелязва в полуфиналите на Шампионска лига. Впечатляващо е, че Винисиус отбеляза идентични 10 гола в 27 участия в груповите фази и фазите на елиминациите през цялата си кариера.

Къде Винисиус се нарежда сред най-добрите голмайстори на Шампионска лига?

Още: 60 секунди преди старта: Даниел Стъридж позна 50% от случилото се между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид

Той е един от звездните играчи в най-престижния клубен турнир през последните три сезона. От началото на кампания 2021/22 само четирима играчи са вкарали повече голове от Винисиус. Килиан Мбапе, Роберт Левандовски, Ерлинг Холанд и бившият съотборник на Вини-младши в Реал Мадрид Карим Бензема са отбелязали повече от него.

Бразилското крило вкара впечатляващо 16 гола в 34 мача, което го нарежда на едно ниво с Мохамед Салах и с един повече от неговия съотборник Родриго. Неговите голове срещу Байерн Мюнхен добавиха попаднеията за Реал Мадрид на полуфиналите през предходните два сезона. Четвъртият най-ценен играч в света също отбеляза победния гол срещу Ливърпул във финала през 2022 г. и той твърдо пое поста от Кристиано Роналдо като човека на Мадрид за големите мачове.

Винисиус срещу Кристиано Роналдо: Сравнение на рекордите в Шампионска лига

Роналдо изглежда недостожим в момента

Още: Тони Кроос продължава да държи Реал Мадрид в напрежение за бъдещето си

Кристиано Роналдо е най-добрият голмайстор в историята на Шампионска лига със 140 гола (без квалификациите) и неговият рекорд през деветте му сезона в Мадрид беше сензационен. Роналдо вкара 105 гола в 101 мача от надпреварата с легендарната бяла фланелка при 1,04 гола на мач. Би било почти невъзможно за който и да е играч да повтори рекорда на Роналдо, но вторият гол на Вини-младши срещу Байерн все пак беше неговият 20-ти в състезанието - 0,37 гола на мач.

Винисиус обаче има по-добър рекорд за асистенции на мач (0,41) от Роналдо (0,31). Бразилецът е регистрирал 22 асистенции за 54 гола, като Роналдо е осигурил 21. Поради увеличението на трансферните такси през годините, текущата пазарна стойност на бразилеца от 150 милиона евро е по-висока от рекордната оценка на Роналдо по време на престоя му в Испания - 120 милиона евро.

Още: "Рецептата" на Томас Тухел за реванша между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен: Трябва да бъдем смели, клинични и фокусирани

"Не видяхме най-доброто от Реал Мадрид" - мнението на Карло Анчелоти след 2:2 срещу Байерн Мюнхен

Зрелище в Шампионска лига с познати герои за историята, но Реал и Байерн Мюнхен ще решат всичко в Мадрид (ВИДЕО)

Гениален Кроос: Не само даде блестяща асистенция, но и "подсказа" на Винисиус (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички