Колкото точно важен е Илия Груев за Лийдс? Треньорът го показа и обясни


Колкото точно важен е Илия Груев за Лийдс? Треньорът го показа и обясни
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1955 0

Един от най-добрите и най-перспективни родни футболисти Илия Груев получи контузия в прекъсването за мачовете на националните отбори. Тогава той игра цял мач за България срещу Танзания, но срещу Азербайджан остана на терена за едно полувреме.

Оттогава не е записвал минути и се възстановява от травма. А в сгъстения цикъл от мачове във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип, вече е пропуснал две срещи. При първата неговият Лийдс завърши наравно 2:2 с като гост на Уотфорд, а при втората победи Хъл Сити у дома с 3:1.

Битката за Висшата лига е жестока, като Ипсуич е лидер с 87 точки, втори е Лийдс с 86, а трети е Лестър с 85 пункта, но и мач по-малко. На фона и на това Груев липсва страшно много на Лийдс, въпреки че в началото на престоя му рядко получаваше игрово време. Това призна и старши треньорът на тима Даниел Фарке след мача с "тигрите":

Колко липсва Илия Груев на Лийдс?

Илия Груев липсва много на Лийдс

"Много ни липсва. Изтънели сме в полузащитата. Ампаду е важен там, но Илия диктува нашия ритъм на игра и е добър с топката. Липсва ни качество при притежанието на топката. Арчи има страхотен ентусиазъм, но трябва да свикне с позиционирането ни при мачовете.

На неговата възраст (бел. ред. говори за Арчи Грей) не може да бъде перфектен при ритъма или при ускоряването на играта. Много ни липсва Илия. Играхме и без Конър и Уили" - призна Фарке. Неотдавна пък определиха Илия Груев като готов за Висшата лига на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички