Спряган за дете чудо и с предлаган 10-годишен договор от Барселона, а сега е без отбор


Спряган за дете чудо и с предлаган 10-годишен договор от Барселона, а сега е без отбор
Снимка: Getty Images

10462 0

Спряган за дете чудо от Висшата лига, играч, който веднъж отказа офертата за 10-годишен договор с Барселона, сега е без клуб, след като беше освободен.

Бившата юношеска звезда на Англия Джон Босток, на 32 години, сега търси 16-ия клуб в кариерата си, след като беше освободен от Нотс Каунти от Лига 2. В понеделник (29-и април) Каунти публикува пълен списък на играчите, които са били освободени от клуба това лято, включително Босток.

Барселона му е предлагал солиден договор

Той за първи път привлече вниманието като младеж в юношеския отбор на Кристъл Палас, играейки над възрастовата си група в младежките отбори.   Именно там привлича вниманието на Барселона, който му предлага невероятната сделка за десетилетие да се премести в Испания.

Беше сред най-търсените играчи от европейските грандове

"Когато бях на 14, Барселона ми предложи 10-годишен договор. Роналдиньо беше любимият ми играч по онова време, така че ми изпратиха подписан плакат от него. Все още го пазя в дома си в Лондон. Пишеше: "На Джон от Роналдиньо", споделя Босток преди BBC.

"Който и клуб да се назове, имаше интерес от него. Барселона, Реал Мадрид, Интер, Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул – кой от кой в европейския футбол".

В крайна сметка той напусна Палас за Тотнъм в ход, който доведе двата клуба до съд през 2008 г. Той обаче така и не успя да играе във Висшата лига и в крайна сметка беше изпратен под наем в Брентфорд, Хъл, Шефилд Уензди, Суиндън и Торонто, преди да напусне клуба с постоянен договор през 2013 г.

Последваха периоди в Роял Антверпен, Льовен, Ланс и Бурсаспор, преди да се присъедини към Тулуза, който след това го даде под наем на Нотингам Форест през кампанията 2019/20. След се завърна в Англия, за да подпише с Донкастър Роувърс през 2021 г., но напусна след само един сезон след изпадането на клуба от Лига едно през това лято.

По-късно Босток се присъедини към Нотс Каунти през 2022 г. и продължи да им помага да осигурят промоция във Втора лига миналия сезон. Но халфът отбеляза само четири гола в 66 мача за клуба, който сега реши да прекрати отношенията си с него след 14-то място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички