Белград приема финал на Лига Европа през 2028 година


Белград приема финал на Лига Европа през 2028 година
Снимка: Getty Images

336 0

Президентът на Сърбия Александър Вучич разкри, че финалът на Лига Европа през 2028 година ще се проведе в Белград. Това той направи на официална церемония при започването на строителството на нов Национален стадион на страната.

"Финалът на Лига Европа 2028 ще се играе в Белград на Националния стадион. Ще оставим хората да измислят името, нека гласуват", каза Вучич.

А България кога ще бъде домакин на нещо?

Президентът допълни и други планове относно приемане на домакинство на големи спортни събития.

"Ще продължим да развиваме инфраструктурата и планираме в бъдеще ние и Унгария да кандидатстваме за Олимпийски игри, както с Албания можем да кандидатстваме за Европейско първенство до 21 години, откриването да бъде за тях, а финалът да бъде при нас."

Така Сърбия става поредната страна около България на Балканския полуостров, която приема домакинство на толкова значимо спортно събитие. 

Припомняме, че преди години Северна Македония прие финалът за Суперкупата на Европа между отборите на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Румъния също може да се похвали с мач за трофей от Лига Европа, противопоставящ испанските тимове Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Турция и Гърция и те са били приемали финали и други големи спортни събития.

През настоящия сезон в спор за място на финала във втория по сила европейски клубен турнир ще се изправят тимовете на Олимпик Марсилия - Аталанта и Рома - Байер Леверкузен. Битката за трофея ще бъде на 22 май и ще бъде в ирландската столица Дъблин.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички