Бонусът на Роберт Левандовски - нож с две остриета за Барселона


Бонусът на Роберт Левандовски - нож с две остриета за Барселона
Снимка: Getty Images

1104 0

Роберт Левандовски значително подобри представянето си през втората половина на сезона за Барселона, а трите отбелязани гола срещу Валенсия в този последен ден доведоха броя им през този сезон до 23.

А това е с 10 по-малко за момента от тези, постигнати първата му кампания, когато броят беше 33. За полския нападател, който има общо 56 и е само с четири до изравнявайки 60-те, отбелязани от Йохан Кройф, му остават пет мача, за да се опита да потвърди Пичичи.

Барса още плаща на Байерн за Левандовски

Байерн още получава пари за Левандовски

А ако надхвърли 25, нападателят ще принуди Барса да плати бонус на Байерн Мюнхен. Барса го подписа, като плати 45 милиона фиксирани евро на германския клуб, в допълнение от бонуси от 5 млн. евро. Каталунците са се съгласили да платяр 1,25 милиона евро за всеки сезон, в който полякът надхвърли цифрата от 25 гола в официално състезание. Ако го постигне през четирите сезона от договора си с "блаугранас", до 2026 г., бонусът ще достигне 5 милиона евро.

С хеттрика си срещу Валенсия, Левандовски остава близо до временния Пичичи в Лигата, зад Сорлот (Виляреал) и Белингам (Реал Мадрид) и на 3 зад Довбик от Жирона, срещу който ще играе следващия уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички