БРАВО! Григор Димитров с голям късмет при жребия за Мастърса в Рим


БРАВО! Григор Димитров с голям късмет при жребия за Мастърса в Рим
Снимка: Getty Images

5328 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия за участието си на турнира в Рим, част от сериите "Мастърс 1000". 32-годишният хасковлия, който скоро празнува рожден ден (16.05), ще опита да се представи по-добре, отколкото го стори в Мадрид, където загуби още първия си мач (от Якуб Меншик).

Жребият за Григор Димитров на тенис Мастърса в Рим

Григор Димитров в Рим

А сега предпоставките за добър пробив са налице, тъй като е поставен под номер 8 в основната схема на турнира. Това е възможно поради факта, че Карлос Алкасар (трети в света) и Яник Синер (втори в света) няма да вземат участие. Григор почива в първия кръг, а жребият отреди във втория да започне с мач срещу победителя от двойката Йошихито Нишиока - Себастиан Офнер.

В трети кръг потенциално най-високо ранкирания противник, който може да срещне, е Лоренцо Музети (№29 в света), а в четвърти - Тейлър Фриц (№13 в света). Като осми поставен е гарантирано, че може да срещне по-високо ранкиран от себе си играч чак на 1/4-финалите. И то това би бил Александър Зверев, тъй като попадна в неговата четвъртина.

Новак Джокович и Рафаел Надал се разминаха

Джокович и Надал се разминаха

Лидер в основната схема е световният номер 1 Новак Джокович. Той ще започне срещу Роман Сафиулин или квалификант във втори кръг, като в неговата четвъртина е Каспър Рууд. Даниил Медведев е втори в основната схема в отсъствието на Синер и Алкарас, като той стартира срещу Борна Чорич или Джак Дрейпър, а на четвъртфинал може да срещне Хуберт Хуркач или Рафаел Надал (испанецът започва с квалификант и може да срещне поляка още във втори кръг).

Андрей Рубльов пък оглавява третата четвъртина, като във втори кръг ще стартира срещу Маркос Гирон или Емил Руусувуори. В неговата четвъртина е и Стефанос Циципас.

А малко след Рим започва и вторият за годината турнир от Големия шлем. И докато на Ролан Гарос Гришо не е сред фаворитите, то за Уимбълдън Григор Димитров има напълно реален шанс да го спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички