"Това е нещо много лично, аз съм специфичен": Григор Димитров разкри своя непозната страна


"Това е нещо много лично, аз съм специфичен": Григор Димитров разкри своя непозната страна
Снимка: Getty Images

6551 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за първи път в живота си участва в подкаст, забеляза SportLive.bg. Гришо навършва 33 години на 16 май - само след няколко дни, а по това време ще е в Рим, за да участва в местния турнир, част от сериите "Мастърс 1000".

Григор Димитров за първи път участва в подкаст

Защо обаче преди не е участвал в подкаст? "Не знам, може би причината е, че отнема време, а аз подбирам внимателно нещата, които правя. Вероятно това е една причина. Все пак сега се радвам, че съм тук - ще опитам за първи път".

Още: Не на шега: Григор Димитров може да спечели Уимбълдън - има шокиращо висок шанс

Още в началото на разговора Димитров прави признание, за което не му се е налагало да говори преди - поне не и публично. А именно - че има много специфични и лични изисквания към това как да бъде наплетена ракетата му.

"Тенисистите винаги искаме и се опитваме да настройваме ракетите си по правилния начин. Някои са по-взискателни от други. Това е нещо много лично. Самият аз съм с много специфични изисквания в това отношения. В повечето случаи следвам методи, които са били успешни за мен преди. Но не ме е страх и да експериментирам от време на време" - признава той.

Българинът призна, че където и да отива, обича да се храни в хубави ресторанти, като на шега добавя, че напоследък трябва да спазва повече режими. След това последва и въпрос, който получава изключително често в последно време - какво се крие зад "тенис ренесанса" му.

Григор Димитров за диетата си и за хората, с които работи

Още: Лудост! Проклятието, което Григор Димитров не опитоми: Аут от странен шанс за невиждан успех

Джейми Делгадо - треньор на Григор Димитров

Много обичам храната и винаги се наслаждавам на хубавите ресторанти. За съжаление, в последните години диетата ми стана доста по-стриктна. Сега, казвайки това на глас, си давам сметка колко много неща съм променил. Тези резултати (бел. ред. успехите в последно време) са комбинация от множество фактори. Усърдна работа, диета, почивка и всичко останало – когато си дисциплиниран и правиш нещата по правилния начин, резултатите рано или късно идват. Няма как да знаеш кога и как ще се случи това, но въпреки това трябва да продължаваш да даваш всичко от себе си.

Тенисът е сред спортовете, в които никога не знаеш кога ще се открие следващата голяма възможност и затова винаги трябва да бъдеш готов. В същото време съзрях и опознах себе си, познавам добре тялото си и съм наясно какъв е най-правилният за мен тренировъчен подход. Когато комбинираш всички тези неща, резултатите идват. Останалите членове на екипа също работят много усърдно и непрестанно полагат усилия. Много съм благодарен за начина, по който се развиват нещата и не приемам нищо за даденост" - сподели той.

Още: Странно: Отписаха 33-годишния Григор Димитров за "големия тенис"

Освен това Григор Димитров коментира по-детайлно и заслугите на хората, които са в неговия екип и с които работи. Той е категоричен, че без екип няма как да е същият играч.

"Без екип няма да бъдеш същият играч. Така стоят нещата. Важното е обаче не просто да имаш екип, а нагласата ви да съвпада. Трябва да имате сходни интереси и да виждате играта по един и същи начин. Това важи и за тренировките, подготовката за мачовете, всичко. Мисля, че качественият екип е жизненоважна част от нашия спорт. На корта сме сами, но зад кулисите са треньорът, физиотерапевтът, фитнес инструкторът и диетологът.

Дадоха отговора: Били ли са Григор Димитров и Серина Уилямс влюбена двойка?

Ако с тях не гледате на нещата по един и същи начин, просто не се получава. През годините се случиха някои промени в екипа ми, но сега имаме много повече яснота" - признава Гришо.

Българинът призна още, че не обича да получава много статистика и да анализира твърде много съперниците си, защото в тениса доста често нещата се свеждат до усет и импровизация. "Ако треньорът сподели твърде много информация, играчът може да бъде объркан" - съгласи се Димитров.

За българина предстои участие във Вечния град. За щастие - Григор Димитров извади късмет току преди да започне в Рим.

Още: Престижно: Forbes със специален материал за Григор Димитров - "изчетка" го сериозно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички