Вече няма отбор с по-малко точки от ЦСКА: И Ники Митов отлепи от дъното (ВИДЕО)

Септември София записа първа победа през сезона в Първа лига. В столично дерби срещу Славия, играно на стадиона на Локомотив София в "Надежда", възпитаниците на Николай Митов спечелиха с 3:2.

Септември изравни ЦСКА на дъното на класирането в Първа лига

По този начин вече няма тим без успех през кампанията, а шокиращо на дъното на класирането компания на Септември прави... ЦСКА, като двата тима са с по три точки (ЦСКА е с мач по-малко). Славия остава на 11-а позиция с 8 пункта.

Всичко започна отлично за Септември, който повее чрез Гутиерес в 38-ата минута. Рупанов удвои им в 58-ата, преди Чунчуков да намали пасива за "белите" в 64-тата минута. Все пак отново Рупанов увеличи аванса до две попадения.

В 84-тата минута Генев не бе добре охраняван от противниковите състезатели и намери топката след центриране на далечната греда. След отлично изпълнение с глава той върна интригата с пълна сила в оставащите минути. Все пак силите на играчите на Златомир Загорчич не стигнаха за повече.

В следващия кръг Септември София гостува в Пазарджик на Хебър (20.09). Славия пък ще има много тежко изпитание, въпреки че ще бъде домакин - срещу шампиона и хегемон Лудогорец (18.09).

Гласували общо: потребители

Горещи оферти