Тенис във Виена НА ЖИВО: Григор Димитров - Джиджен Джан 0:1, много лошо начало за Гришо

Днес (23 октомври) Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите ATP 500 срещу най-добре ранкирания азиатски представител - Джиджен Джан. До момента двамата тенисисти никога не са се изправяли един срещу друг в Тура.

Двубоят на българския тенисист е първи в програмата на корта и се очаквада започне около 15:00 часа (българско време). Разбира се, Вие ще имате възможността да го проследите НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Къде да гледаме Григор Димитров - Джиджен Джан по ТВ?

Григор Димитров - Джиджен Джан НА ЖИВО

ПЪРВИ СЕТ

0:1 (ПРОБИВ) - Димитров сервира първи и започна с непредизвикана грешка (0:15). Последва нова такава от българина - от бекхенд воле (0:30). Гришо опразни своя диагонал и Джан го матира с отличен форхенд (0:40). Джан направи грешка от ретур след сервис на българина, пласиран в тялото му (15:40). Последва нова страхотна точка на Гришо - с мощен бекхенд, след като топката се озова право на линията, а след това и ас, за да се възстанови равенството (40:40). Ретур в мрежата след бекхенд и авантаж за Григор. 

Джан си помогна с форхенд и предизвика грешка у Григор с неточен удар по правата, отново 40:40. Втора двойна грешка на Димитров и предимство за китаеца. След това точката за пробив бе оползотворена.

ПРЕДИ МАЧА

Тенисист №1 на България се завръща на корта, след като преди броени дни загуби финала на ATP 250 в Стокхолм от американеца Томи Пол с 0:2 сета (4:6, 3:6 в отделните части). При евентуална победа днес, Гришо ще мери сили в следващия кръг с някой измежду победителя в срещата Фабиан Марожан - Томаш Махач.

От другата страна, Джиджен Джан е считан за най-силния азиатски представител в тура. Той заема 46-ото място в световната рагнлиста и се изправя срещу Гришо след 4 поредни загуби на своята сметка. Последната, от които, дойде срещу Аслан Каратсев в Казахстан.

Димитров има фантастичен рекорд на твърди настилки на закрито тази година и трябва да е уверен, че ще събере важни точки във Виена тази седмица. В трите състезания на закрито, в които участва тази година, той достигна два пъти до финалите, в Марсилия и Стокхолм, и стигна до полуфиналите веднъж - в Ротердам.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти