Блестящ гол в самия край спаси Пирин от сериозен резил у дома срещу изпадналия Етър (ВИДЕО)


Блестящ гол в самия край спаси Пирин от сериозен резил у дома срещу изпадналия Етър (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev / LAP.bg

851 0

Отборът на Пирин успя да постигне реми 2:2 в последните секунди срещу Етър у дома в мач от 33-ия кръг на родната Първа лига. "Орлетата" допуснаха обрат на собствения си стадион, но съумяха да спечелят така важната точка, имъквайки се от трета поредна загуба в плейофите.

Етър обърна Пирин и победи в Благоевград

Развой на срещата

Домакините поведоха още в четвъртата минута. Това се случи след автогол на Принс Мбаке, който след центриране от десния фланг на Иван Тасев в наказателното поле, прати кълбото в собствената си врата. До края на първата част обаче инциативата пое Етър, но така и не стигна до нещо по-интересно пред домакинската врата.

През втората част обаче гостуващият тим сериозно вдигна оборотите и заигра по-офанзивно. В 62' Жан-Марк Тибоуе получи топката и комбинира с Букхолда. Последва центриране на първия в пенала, а там Иван Василев съумя да вкара за 1:1.

Само 3 минути бяха нужни на Етър да осъществи пълния обрат. В 65-ата минута Тибоуе подаде на Йоаким Карсела в наказателното поле на Пирин, а вторият намери топката от вуздуха и с много хубав удар наказа Ковальов за 2:1.

В самия край на срещата (93') Иван Тасев намери десния защитник Арно Лузайадио, който бе съвсем сам в наказателното поле на гостите и с диагонален и много хубав удар вкара чудесен гол, с който донесе точката на своя тим.

След равенството Етър продължава е последен с актив от 16 точки. Пирин пък се бори за оцеляването си като е над зоната на изпадащите с 31 пункта - с един повече от Хебър и два от Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички