Бургзорг: Нямам загуба от ЦСКА, ще бием и сега


Бургзорг: Нямам загуба от ЦСКА, ще бием и сега
Снимка: БГНЕС

2706 0

Мичел Бургзорг със сигурност е един от най-екзотичните футболисти, които играят в шампионата ни. Това обаче не е заради дългите му плитки, а поради факта, че освен футболист е и рап изпълнител, като в Холандия има записани няколко парчета под името Прийст Бейби.

Бургзорг стана два пъти шампион с Лудогорец, но от това лято играе в Славия. Халфът говори за всичко това в интервю за "Меридиан Мач".

Мичел, какво ще кажеш за трансфера ти от Лудогорец в Славия?

- Доволен съм. Основната причина, за да дойда в София, е, че в Лудогорец не играех редовно. А това е най-важно за мен. Надявам се сега да имам възможност да съм на терена редовно. Разбира се, това зависи от мен.

Смяташ ли, че идването ти в Славия е крачка назад?

- Не. Ясно е, че Лудогорец са №1 в България, стигали са далеч в Лига Европа, сега ще пробват отново шанса си в Шампионската лига. Желая им успех. Но аз не разсъждавам, че съм отстъпил назад. И в двата отбора се играе добър футбол. Разликата е, че сега и аз ще участвам в проекта на Славия. (Смее се.) Досега бях резерва в Лудогорец и въпреки успехите приносът ми бе твърде малък. Предпочитам да съм на терена и нещата да зависят от мен.

От друга страна, идването ти в София е добре откъм социален живот...

- Да, точно така е. Доволен съм, че вече живея в столицата на България. Аз пристигнах преди две години в Разград директно от Амстердам. Трябва да призная, че за мен бе шок. Градът е чудесен за футболист, тъй като няма никакви изкушения, футбол, футбол и пак футбол. София обаче е друго нещо. Много по-добре се чувства и семейството ми. Тук можем да излезем на добър ресторант или да отидем на някое културно събитие. Дори мога да срещна други чужденци, които не са ми съотборници. (Смее се.)

Славия прави амбициозен проект. Радваш ли се, че си част от него?

- Да, точно така е. Мисля, че играем добър футбол. Това иска от нас треньорът Милен Радуканов. В Славия има добри футболисти, въпрос на време е да се сработим и да изглеждаме още по-добре. Оптимист съм.

Наясно ли си, че ако Славия победи ЦСКА през уикенда, ще се изкачите на първо място?

- Това не е най-големият стимул да победим ЦСКА, ние трябва да го направим не заради класирането, а заради историята, феновете. Засега нямам загуба от ЦСКА, надявам се това да продължи и през този сезон. Мисля, че ще ги бием.

Каква е основната разлика между Славия и Лудогорец?

- В Славия на практика сме нов отбор. Има много момчета, които дойдоха в тима това лято, като мен. В Лудогорец отборът се гради вече 3-4 години, правят се малко промени, всички се познават. Това помага много на Лудогорец, за да бъде най-добър в България. На Славия ще му трябват само време и търпение, за да израсне. Вярвам, че и аз мога да помогна.

Може ли Славия да се класира за Лига Европа?

- Аз не гледам толкова напред в бъдещето. Нека бъдем по-скромни и главно да работим и да се представяме добре на терена. Играем мач за мач, не си правим планове за след няколко месеца. Мисля, че това е добрият подход в момента. За да сме силни, трябва да побеждаваме и силните, и слабите отбори. Да, сега идва мач с ЦСКА, но и за него се дават три точки, не повече. Славия трябва да е постоянен.

Какво ще кажеш за смяната на Стойчо Стоев начело на Лудогорец?

- Какво мога да кажа? Това е футболът, а когато няма добри резултати, винаги треньорът е първият потърпевш. Лудогорец тръгна лошо в първенството, в деликатна ситуация е и в евротурнирите. Може би понякога е хубаво да има по-голямо търпение, но това го решава ръководството. Иначе аз съм с отлични впечатления от Стойчо Стоев. Освен добър треньор той със сигурност е и хубав човек.

Какво смяташ за сблъсъка между Лудогорец и Партизан?

- Лудогорец нямаше шанс. Това беше отборът, който играеше с топката, който търсеше победата. Миналата година Лудогорец отстрани Партизан. Доколкото виждам, сърбите не са по-добър отбор, отколкото бяха преди 12 месеца.

При това положение ще ги отстрани ли Лудогорец на реванша?

- Имат всички шансове. Ще бъде трудно, но в Шампионската лига няма лесно. Миналата година Лудогорец отстрани отбор като Лацио, няма какво да се плаши от гостуването в Белград.

Какво става с музикалната ти кариера? Още ли записваш рап под името Прийст Бейби?

- Ха-ха. Да, това е сценичното ми име. Музика записвам само когато съм във ваканция. През лятото бях в Амстердам и влязох в едно студио да опитам някои неща. Но когато сезонът започне, мисля само за футбол. Сигурно след края на кариерата ми на футболист ще продължа с музиката. Сега обаче това е на втори план.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички