Черно море се бори мъжки с Апоел Беер Шева, но статични положения провалиха варненци в Лигата на конференциите (ВИДЕО)


Черно море се бори мъжки с Апоел Беер Шева, но статични положения провалиха варненци в Лигата на конференциите (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1052 0

Черно море отпадна във втория предварителен кръг на Лига на конференциите от израелския Апоел Беер Шева. След 0:0 в първия мач тази вечер "моряците" загубиха с 1:2 на стадиона в Разград.

Попаденията реализираха Елдер Лопеш  в 25' и 64' и Андреяс Калкан за 1:1 в 33'. Любопитното е, че и двата гола на португалеца бяха отбелязани с глава след статични положения. В следващата фаза Апоел Беер Шева ще срещне Млада Болеслав, а Черно море се сбогува с Европа.

Отборът на Илиан Илиев определено не се бе предал и опитваше да се бори с израелския противник, като в някои моменти от двубоя упражняваше и натиск. Именно така върна попадение за 1:1 само 9 минути, след като изоставаше. Въпреки това в завършваща фаза имаха пропуски, които им попречиха да стигнат и до нещо повече.

Първо полувреме

Още в 4' гостите направиха добра атака, а в наказателното получи Алон Тургеман. Нападателят опита изстрел от малък ъгъл, но бе блокиран. Последва корнер за израелците, но от него не излезе нищо опасно.

В 10'  Антонио Сефер пробва удар от пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, който обаче мина над вратата. Малко след това Мазир Сула финтира играч на Апоел БШ, успя да пробие през центъра и шутира извън наказателното поле, но Офир Марсиано спаси.

В 12' Уеслен също опита късмета си с шут, който обаче мина встрани от вратата на гостите. 4 минути след това Ротем Хатуел стреля по диагонала, но много неточно.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Последва натиск на гостите, който даде резултат в 25'. Тогава  Гордана центрира от ъглов удар. Защитата на варненци не се бе подредила добре, което позволи на Елдер Лопеш да е възползва и да вкара с глава за 0:1.

"Моряците" веднага отговориха и натиснаха опонента си. След 9 минути успяха да възстановят равенството. След пряк свободен удар на малко над 22 метра от вратата на гостите зад топката застанаха Калкан и Васил Панайотов. Румънецът стреля с десния крак и прати топката в горния десен ъгъл на вратата - 1:1.

До края на полувремето така и не се стигна до повече попадения след равностойни 45 минути.

Второ полувреме

В 53' Даниел Димов направи грешка при връщането назад и подари топката на гостите. Хатуел намери отдясно Тургеман, който шутира над вратата. Малко след това отново играчите на Ран Козух комбинираха добре, а атаката им завърши със силен шут на Сефер, който срещна десния страничен стълб на вратата.

В 64' защитата на Черно море отново не се справи при статично положение. Антонио Сефер центрира в наказателното поле, където Елдер Лопешм бе сам, позволявайки му да вкара втория си гол с глава в мача!

Черно море опита да тръгне в атака. В 75' се стигна до ъглов удар, а топката стигна до Дуду извън наказателното поле. Той стреля силно, но ударът бе блокиран.

Две минути след това Пламен Илиев успя да отрази удар на Гай Бадаш. В 82' Брено пробва удар по диагонала, който бе блокиран, я атаките към вратата на Марсиано продължиха. Въпреки това опитите на "моряците" бяха неточни или отразени от стража, като не успяха да вкарат повече попадения.

Стартови състави 

Черно море: Илиев, Атанасов, Димов, Дончев, Дробаров, Калкан, Панайотов, Панов, Попов, Сула, Жуниор;

Апоел Беер Шева: Марсиано, Бадаш, Блорян, Гордана, Елиас, Лопес, Мизрахи, Сефер, Тиби, Тургеман, Хатуел;

Преди мача

Черно море ще се опита днес да отстрани първи съперник в европейските клубни турнири от сезон 2008/09 насам. Тогава за последно "моряците" победиха във втория квалификационен кръг на Лига Европа андорския Сант Жулия с общия резултат 9:0.

Израелците ще играят и двете срещи в България заради военната обстановка в държавата им. Те може да се радват от развоя от миналата седмица, защото имаха реални шансове да загубят.

Сега резултатът преди началото на втората среща е 0:0. Най-големият пропуск бе дело на Исмаил Иса, който в понеделник пък поведе "моряците" към успеха над Септември с 2:0. Апоел не е играл между двете срещи с Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички