Димитър Димитров - Херо е разочарован от ЦСКА, каза защо българите в шампионата намаляват


Димитър Димитров - Херо е разочарован от ЦСКА, каза защо българите в шампионата намаляват
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3415 0

Димитър Димитров - Херо коментира случващото се в българския футбол и в Първа лига. За съжаление, той даде една не особено добра прогноза, която се потвърждава с времето. А именно, че изглежда невъзможно отбор предимно с родни играчи да стане шампион на първенството.  

"Не! Това няма как да стане скоро, подписвам се", категоричен бе той.

Защо има все по-малко българи в отборите?

"Това е пазарът! Дори и по-слабите отбори са принудени да е подсилват с играчи отвън. Разберете, няма достатъчно качествени български футболисти. А причината съм я казвал много пъти. Търсят се свободни агенти чужденци, които освен това са и по-евтини. Но когато изпаднеш с толкова чужденци, пък после е трудно да се разделиш с тях", заяви Херо пред "Тема спорт".

Херо смята, че вече няма толкова добри български играчи, както преди години

На въпрос защо има толкова малко българи в състава, той отговори: "Защото тогава имаше повече качествени български футболисти. И като спортно-технически качества, и като личности, истински лидери, капитани. Я, вижте сега във водещите отбори какви са капитаните на отборите и върнете лентата към онези години. Тогава от Б група можеха да се намерят футболисти, които да играят в елитната група.

Промените в ЦСКА и в българския футбол

Бившият национален селекционер говори и за промени в ЦСКА по високите етажи.  "Останах малко разочарован от тази първа пресконференция. Очаквах повече конкретика, да се обяви политика, структура, звена, имена. Изслушах всичко, но смятах, че ще има новини, без общи приказки и ала-бала. Все пак структурата на ЦСКА трябваше да е вече начертана, а след това да се кажат хора и позиции. Все пак мина доста време, тази трансформация на високо ниво не стана от вчера за днес. Ясно е, че не трябва да се прибързва и е редно да се обмисли всичко, но можеше вече да са направени първи важни крачки.

Относно това дали има промяна в БФС: "Чувам само, че поради няколкото изпълкома, не могат да се вземат важни и концептуални решения. Моят вариант е следният и смятам, че ще е по-честно така. Отборите, които се борят за челните места, и тези, които ще се спасяват, играят по-малко мачове, а и някои са ощетени с едно домакинство по-малко. Не е коректно така. Забравихме ковид вече, а не върнахме преди пандемията, както беше". А какъв отговор даде наскоро за Левски и дали е бил търсен - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички