"ESPN" намери Първа лига за вълнуваща колкото Висшата лига - заради тройната битка


"ESPN" намери Първа лига за вълнуваща колкото Висшата лига - заради тройната битка
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1582 0

Авторитетното спортно издание "ESPN" обърна внимание на българската Първа лига и битката на върха, която се води у нас. Медията отбеляза в материал, че макар светлините на прожекторите винаги да сочат Висшата лига или Ла Лига, то на "Стария континент има и други първенства на радара, които ще преживеят френетично закриване".

Сравнението с Висшата лига

"На континента се провеждат още няколко битки, които са също толкова вълнуващи, колкото тази за титлата в Англия между Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал", отбелязва изданието и изброява няколко такива, сред които и тази в българското първенство.

Медията отбелязва, че Лудогорец е в

Какво разказа "ESPN" за Първа лига?

"Борбата за титлата е между 3 отбора - Лудогорец, Черно море и ЦСКА София, разделени от 3 точки с 5 оставащи мача от редовния сезон. Лудогорец Разград доминира в българския футбол повече от десетилетие. Въпреки че бяха повишени във висшата лига през 2011 г., те бързо развиха доминация и имат най-дългата поредица от победи – 12 последователни титли – в европейския футбол.

Тази година обаче те са изправени пред истинско предизвикателство. Старата гвардия ЦСКА София е познато лице: те държат рекорда по титли на България с 31, но към тях в преследването се присъединява Черно море Варна , който не е триумфирал от 1938 г.

Лудогорец все още има предимство и навлезе в период на зловеща форма с пет поредни победи във всички турнири, но им предстоят тежки мачове срещу Левски София и ЦСКА 1948", пише ESPN".

Къде още е интересно в Европа?

Останалите интересни първенства в Европа през настоящия сезон, които медията споменава, са датското, полското, гръцкото и северномакедонското. А по рано Първа лига влезе в топ 30 на света. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички