Георги Иванов не мисли, че трябват строги мерки за многото чужденци у нас - има друга идея


Георги Иванов не мисли, че трябват строги мерки за многото чужденци у нас - има друга идея
Снимка: БГНЕС

803 0

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори преди старта на новия сезон в Първа лига, както и за първите 100 дни от своето управление на родния футбол. Той засегна някои от водещите проблеми и как смята, че може да бъдат разрешение - конкуренция, формат, както и големият брой чужденци в отборите.

"Встъпването ми в длъжност бе предизвикателство, но сега – от дистанцията на времето – мога да ви кажа следното: приближаваме се със 100 дни до заветната цел. На старта за мен най-важно бе да изградя нов екип от експерти – амбициозни хора с визионерско мислене и хъс за работа. Знаете, че и зад загубите, и зад победите стои човешкият фактор. Направихме прецизен подбор за ключовите звена. Хора, които могат да допринесат за развитието на футбола с нови идеи и похвати. Дигитализацията е бъдещето и затова усилено работим и вече сме на финалната права по отношение на обновяването на сайтовете на федерацията, което да улесни информационния процес", заяви Гонзо пред БТА.

Големият брой чужденци се е превърнал в бизнес за клубовете в Първа лига

Още: Извънредно: Стилиян Петров се срещна със силните хора в ЦСКА

Според него за големия брой чужденци в клубовете няма нужда да се налагат задължителни промени, а да се предприеме нов подход. "И това сме взели под внимание и стартираме промени, като инициирахме създаването на дублиращи отбори във Втора и Трета лига. Там родните таланти ще може да натрупат опит и да се подготвят по най-добрия начин за професионалното ниво на Първа лига. Идеята ни не е да наложим задължителни промени в елита и да страдат отборите от най-високото ни професионално ниво.

Ако обърнем внимание на водещите отбори, то техните чужденци – особено през последните години – се продават за доста сериозни пари. Визирам Лудогорец, ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Славия, че дори Крумовград, които правят изходящи трансфери на чужденци. За клубовете от Първа лига това е бизнес. Сега им даваме доста опции как може да обиграват младите си талантливи играчи във Втора и Трета лига", допълни той, като заяви, че се опитват да намерят оптималния вариант на формата. Именно заради това се променят правилата и в женския футбол, както и юношеския, за да може да са най-полезни и да се развият по възможно най-добрия начин.

Размотаването в ЦСКА им коства трансферна цел №1 за нападението

Наско Сираков каза "НЕ" на искане на "Левски на левскарите"

Празнуват в един и същи ден: БФС поздрави Георги Иванов и Илиан Илиев

Виктория от "Ергенът" била разкарана от БФС лично от Гонзо заради "уронване на престижа"

Президентът на БФС Георги Иванов назова Франция като своя фаворит на Европейското първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички