Георги Иванов поде мечтана революция: БФС пред скъсване на договора за ТВ правата


Георги Иванов поде мечтана революция: БФС пред скъсване на договора за ТВ правата
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

895 0

БФС ще направи всичко по силите си в най-скоро време да бъде прекратен договорът за ТВ правата, който бе удължен до лятото на 2029 година. По тази тема в централата беше създадена работна група, която разглежда възможните варианти. 

ТВ правата разочароват мнозина

Болшинството от клубовете не са доволни от средствата, които получават, и искат промяна. Междувременно и Георги Иванов-Гонзо обяви публично, че иска преразглеждане на контракта. 

Как може всичко да се случи

Неговият конкурент в битката за президентския пост в БФС -  Георги Градев, сподели пред Kotasport, че разковничето по решаването на казуса е в ПФЛ:

"Проблемът с телевизионните права има едно много просто решение, което е юридически обосновано. Лигата, която трябва да бъде отделен орган, отделно АД, може да поеме администрирането на първенството и така БФС повече няма да притежава този продукт в своя капитал. И когато предметът на договора вече е невъзможен, тъй като БФС вече няма да е организатор на първенството, контрактът се прекратява поради липсата на предмет.

Нещо, което е записано в Закона за задълженията и договорите. Това е един много лесен начин да се отървеш от този договор за тв правата и да сключиш нов. Доколкото разбирам, има такава опция сега, има и желание. Но в момента се вкарват в тежки юридически битки, защото не искат да отделят първенството от БФС. А отделянето на футбола в една лига е задължително, за да може клубовете да оздравеят и оцелеят. Сега те не са работещи дружества".

Още: Георги Кабаков ще свири Лудогорец - Левски, Чинков пратен на ЦСКА - Славия

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

БФС удари по Черно море, но Левски ще плаща двойно след четвъртия кръг

Илиан Илиев учуди с логика: Иска реверанс от БФС към Черно море, защото...

Левски иска историческа услуга - ЦСКА е строго против: А БФС...

БФС със съобщение за мача Левски - ЦСКА след становищата от двата клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички