"Имам много работа, но сам не мога да я свърша" - първи думи от Христо Янев като старши треньор на Пирин Благоевград


"Имам много работа, но сам не мога да я свърша" - първи думи от Христо Янев като старши треньор на Пирин Благоевград
Снимка: Facebook / OfkPirinEoodBlagoevgrad

935 0

Новият старши треньор на Пирин Благоевград - Христо Янев, даде първата си пресконференция, по време на която коментира трудната обстановка, която заварва в съблекалнята. "Орлетата" са на предпоследното 15-о място с едва 8 спечелени точки след първите 15 кръга.

"Знам с какво се захващам"

"Ситуацията е такава, каквато е, аз съм я приел, обмислил и знам с какво се захващам. Предпочитам да се боря с нещо, което на пръв поглед изглежда трудно, отколкото да стоя и да не правя нищо", започна бившият футболист на ЦСКА, цитиран от "БТА".

Янев ще дебютира начело на Пирин с домакинство на Локомотив Пловдив на 28 октомври (петък) от 16:15 часа. "Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях. Има два дена, в които да подготвя отбора за мача, който ни предстои с Локомотив Пловдив и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата и трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг", каза още Христо Янев, а след това подчерта, че е време за сериозна работа в Благоевград:

"Сам не мога да я свърша"

"Трябва да се съобразя с обстановката и ситуацията. Знаем резултатите до момента, по тази причина съм тук пред вас, ще се съобразяваме с противник, с хората в съблекалнята, имам наказани играчи, контузени, съблекалня, загубила самочувствие и увереност в себе си, имам много работа, но сам не мога да я свърша. Благодаря за доброто приемане, но трябва да се захващаме за работа".

Новият треньор на "зелените" се върна и към годините, в които е играл на "Христо Ботев" и назова кое е първото нещо, което иска да промени в мисленето на футболистите:

 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Аз винаги съм играл тук под напрежение, винаги е било място, на което другите отбори са се съобразявали с духа, който притежава вашия клуб и за мен е необяснимо да видя отбор, който няма настроение, няма дух и няма мотивация да излезе и да покаже това, което може, защото смея да твърдя, че имаме достатъчно класни футболисти, с много опит и качества и никой не ни притиска и не ни пречи да покажем дух, да покажем страст и желание за игра. Това е първото нещо, което искам да променя в начина на мислене в тази съблекалня".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш треньор на Лудогорец си намери нова работа, предстои му сблъсък с Алън Пардю!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички