Кралев коментира плачевната спортна инфраструктура в България


Кралев коментира плачевната спортна инфраструктура в България
Снимка: БГНЕС

1177 0

Спортният министър Красен Кралев обяви, че цел №1 на министерството е да помогне за оправянето на футболните терени на отборите, които играят в "А" група.

Той не разкри кога Варна отново ще се сдобие с адекватен стадион, но сподели, че в момента се правят анализи на всички стадиони и спортни бази в страната.

"Не мога да кажа кога във Варна ще има стадион. В момента мога да кажа, че правим анализ на стадионите в цялата страна. Ще се опитаме да намерим средства да помогнем първо на тимовете от А група да си оправят терените, да сложат осветление", коментира от Бургас Кралев.

"За варненския стадион не мога да коментирам казуса, който общината трябва да се опита да приключи. В България в последните 25 години няма построен стадион, затова трябва да сме по-търпеливи. Имаме нужда от повече инвестиции в спортната инфраструктура.

Ние трябва да видим реално къде се намираме. Имаме проблеми с терените на стадионите в А група. Също така липсват физкултурни салони в много училища", алармира Кралев и разкри, че в началото на септември ще приключат ремонтните дейности на Националния стадион "Васил Левски". 

"На 2-и септември ще открием новото тревно покритие на стадион „Васил Левски“, нова поливна система, ново табло. Въпросът е да има повече мачове там".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички