Литекс готви трансфер в Серия А за €2 млн.


Литекс готви трансфер в Серия А за  €2 млн.

1658 0

Ръководството на Литекс е на път да осъществи нов ударен трансфер на свой футболист в чужбина. Според редица медии през януари "оранжевите" ще сключат сделка за крилото Армандо Ваюши, а конкретни оферти вече са постъпили от три клуба от италианската Серия А - Киево, Удинезе и Аталанта. Няколко албански издания назовават и конкретната сума, за която Ваюши ще бъде продаден – 2 млн. евро, пише вестник "Преса".

Договорът на албанския национал с „оранжевите“ изтича през лятото на следващата година, но той вече е дал принципно съгласие да го удължи за още 12 месеца при нови, по-добри условия. За целта на 8 януари той ще пристигне в Ловеч на преговори заедно с мениджъра си. След преподписването на контракта отборите, които го искат, ще трябва да платят сериозна сума за правата му.

Ваюши, който през есента изигра 17 мача и вкара 4 гола в първенството и купата, призна, че до края на следващия месец най-вероятно ще напусне Литекс. "В България се чувствам щастлив, но знам, че от мен се интересуват както Киево, Аталанта и Удинезе, така и полският Легия Варшава", сподели футболистът пред "Панорама Спорт" в родината си.

Ако успее да продаде Ваюши, Литекс ще осъществи пореден престижен трансфер. През май "оранжевите“ спазариха Симеон Славчев за португалския Спортинг срещу 2,5 млн. евро, а през август защитникът Николай Бодуров премина във Фулъм срещу 1,05 млн. евро.

Треньорът Красимир Балъков събира играчите за зимна подготовка на 10 януари. До подновяването на шампионата "оранжевите" ще проведат лагери в Гърция и Турция, по време на които ще изиграят поне 7 контроли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички