Новият селекционер: Имам амбиция да говоря с Бербатов


Новият селекционер: Имам амбиция да говоря с Бербатов

1308 0

Новият национален селекционер Ивайло Петев заяви, че, подобно на предшественика си Любослав Пенев, ще потърси контакт с голямата футболна звезда на България Димитър Бербатов, за да го убеди да се върне в отбора.

"Може би ще търся среща с него, какво ще стане - ще видим. Имам амбиция да се срещна с него и да поговорим", заяви Петев в сутрешния блок по БНТ.

Той е на мнение, че България разполага с добри футболисти и не споделя мнението, че за националния отбор няма "материал". "Не съм съгласен, че нямаме материал - ние сме футболна нация, имаме футболисти и ще имаме", отсече специалистът. Той разкри, че възнамерява да гледа всички играчи, които евентуално ще повика, на живо.

"Не знам дали има групички, малко за заедно. Няма място да групички, всички трябва да защитават националния отбор.Това е моята амбиция, вярвам в моите възможности. Нещата са много комплексни, но мисля, че аз и моя екип ще успеем да възродим интереса към отбора", допълва Петев.

Младият треньор си постави сериозна цел за евроквалификацията с Италия.

"Нашата цел е от всеки мач да извадим максимума. Това минава през точка или три след първия мач с Италия. Най-добрият доктор е времето. Важното е да извлечем максимума от всички играчи, които бъдат повикани", каза той.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Петев коментира и думите на Любослав Пенев, че върху селекционера се оказва натиск от страна на БФС. "До момента не съм подлаган на натиск, където съм работил. Аз поемам отговорността си. Готов съм на всичко", разкри специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички