Обръщението на един фен към БФС


Обръщението на един фен към БФС

1762 0

Здравейте!

Аз съм човек на достолепна възраст и пиша от името на една огромна група хора, милеещи за родния футбол. Ние през целия си съзнателен живот сме били и още сме фенове и любители на тази интересна, атрактивна игра, наречена футбол. Не сме пропускали мачове, както на клубно ниво, така и на националните ни отбори през годините, та досега. Съгласни сме че от ерата на футболистите като Д. Пенев, Якимов, Аспарухов, Бонев и всички останали и стигнем до героите от 94-та година днес няма аналог с тях за съжаление. За това време, за което говорим, нямаше президенти с много пари, нямаше как да се пазарува на килограм играчи и нямаше как с парите си да се мислят за всевластни. Тогава парите нямаха значение! Футболистите играеха за чест и слава! Нямаше големи пари, но имаше голям Футбол! Тогава имаше школи, които бълваха талантливи играчи - наши българи, достойни. Имаше дублиращи отбори, подготвени винаги адекватно да помагат на мъжкия отбор с равностойни футболисти. Тогава никой не сменяше треньори като носни кърпички и никой не се подиграваше с техния труд. И тогава е имало критики, но добронамерени и всички отговорни фактори във футбола помагаха, а не пречеха.

Сега вече искаме да изразим нашето категорично мнение по отношение на националния отбор и треньорския му щаб. Ще започнем със селекционера господин Пенев. Всички знаете и не е тайна кой е той и с цената на какво той направи блестяща кариера, както тук, така и в Испания. Изгради си авторитет само на терена с много работа, с голямо уважение към треньорите си, от които научи много, а не с празни приказки, както за съжаление го правят повечето от националите ни. Тези, които са извикани да играят за България, ако не са отговорни, ако не са концентрирани, гербът на България не ги мотивира, нямат нужния капацитет, нямат желание да надскочат себе си, тогава да бъдат честни към колегите си, към треньора, към България и да си признаят, че не стават за постигане на високи цели. В противния случай те предават треньора си и се подиграват с труда и авторитета на треньорския щаб.

И защо в цялата тази обстановка някои хора от Изпълкома, които не знаят, че Футболът е проста игра, но не за прости хора, решиха, че само Л. Пенев е виновен и трябва да си ходи. Той дава всичко от себе си, но не е магьосник, който да превърне неможещи и нежелаещи футболисти в звезди! В момента той разполага с тези футболисти и изборът му е ограничен!

Защо да си тръгва треньорът? Говори се от някои членове на Изпълкома, че е морално да си подаде оставка. Ако говорим за морал, Лечков още когато започнаха съдебните дела срещу него трябваше задължително да си подаде оставка. Какво прави той още в Изпълкома, че раздава правосъдие и има наглостта да говори за морал - нещо, което той не притежава и това е публична тайна. И други такива като Стефанов, които дори нямат нормален изказ, и големият президент на „Лудогорец”, който си призна, че не разбира от футбол, но Любо му пречи. Защо?

Вероятно лично отношение - очевидно треньорът не им играе по свирката. Питаме: Защо тези президенти, големи разбирачи, не станат и треньори на отборите си и да ни покажат как се прави футбол и какъв облик биха придали те на отбора си? Смятаме, че трябва да се знае, че точно такива като тях, пречат на добрия футбол у нас, защото си правят отборите с чували чужденци, подценяват българските играчи, за да си въртят бизнеса и със сигурност не ги интересува националния отбор. За тях той е сергия, на която да излагат футболисти за продан, за да печелят пари. За тях е важен само бизнеса и да изливат помия върху хора, които са работохолици, честни, отговорни, умни, авторитетни, неподкупни, себераздаващи се и справедливи, какъвто безспорно е Любо Пенев. Не можете да бъдете като него и затова сте толкова жалки. Злобата и завистта ви е голяма и един ден тя ще ви погуби, и когато изчезнете никой няма да си спомня за вас, защото сте мишоци! А Любо си е Любо! Авторитет, доказал се с много работа, безкомпромисен, уважаващ себе си и всички принципни и морални хора. Не можете нищо да му вземете и това го прави още по-велик. Оставката - лист хартия. Кои проблеми ще реши тя? И какво от това? Той винаги се е радвал на заслужено уважение и почит и продължава да се радва, което пролича от многото мнения изказани в последно време във връзка с неговата работа и достойното му представяне като треньор.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

О, извинете ни! Че се объркахме и забравихме, че вие сте измислили тази игра, вие сте корифеите и трябва да ви се отдаде заслуженото. А в същото време смятаме, че е време да играе голямата метла първо в Изпълкома и да се изхвърлят тези, които са срам за футбола. И се вслушайте в мнението на хората, които разбират от футбол и подкрепят Пенев, а това са всички умни футболни хора, в това число бивши футболисти и треньори, които са ви сърбали попарата и са били жертви на неадекватните ви решения.

Задължително вземете под внимание нашето мнение, за да измиете поне малко срама си пред хората, за да почнат да ви вярват и уважават поне малко въпреки,че толкова много сте се окаляли от лицемерие, от интриги и от злоба, че един цял живот да стоите под душа няма да ви стигне да отмиете тази душевна мръсотия.

Надяваме се, че това което споделяме ще докосне разума ви и ще вземете единственото правилно решение, а то е осигуряване на спокойствие и добра атмосфера за работа и признание за професионалните качества на Любо Пенев и неговия щаб!

Надяваме се, че няма да ни дадете повод да предприемем по-сериозни мерки и действия пред Футболния съюз! Готови сме на всичко в името на справедливата кауза!

С уважение (засега)!

Заб.: Писмото е изпратено от фен до вестник "Труд" и е публикувано без редакторска намеса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички