От Украйна бавят отговора за желан от Петев нападател


От Украйна бавят отговора за желан от Петев нападател
Снимка: БГНЕС

606 0

В БФС все още не е пристигнало очакваното писмо от Украинската футболна федерация, с което да се уреди използването на нападателя на Щутгарт Борис Ташчи в националния отбор, съобщава „Меридиан мач“. Липсата на документ, с който Украйна да декларира, че няма намерение да използва играча в представителния тим, въпреки че той играл за младежите им, е единствената спънка пред Петев да му изпрати повиквателна.

Щом писмото дойде, ФИФА автоматично ще разреши бесарабският българин да се присъедини към селекцията ни. В родната централа подозират, че в Киев са се замислили сериозно дали няма да сгрешат, ако се откажат от Борис. Въпреки това обаче очакванията са, че Ташчи в край на сметка ще бъде уреден и ще може да играе за България в предстоящите световни квалификации.

Той обаче вероятно ще пропусне мачовете от „Кирин Къп" в Япония в началото на юни. Там нашите ще спорят за трофея с домакините, Дания и Босна и Херцеговина. При всички случаи от БФС до последно ще пазят място за Ташчи в самолета. Националите тръгват за Токио на 30 май.

„Пристигне ли документът от Украйна, веднага го взимаме в състава", категоричен бе Ивайло Петев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички