Плащаме до 3 лв., за да гледаме "А" група


Плащаме до 3 лв., за да гледаме "А" група

1579 0

Феновете на футбола ще трябва да си плащат, за да гледат "А" група, но добрата новина е, че цената на кефа няма да е много висока - между 2,40 и 3 лева. Срещите ще се излъчват по новия канал на "Нова броудкастинг груп" Диема Спорт, на който ще се качат и част от мачовете от Висшата лига на Англия. Засега все още не е доуточнено дали каналът ще стартира само с мачовете от Албиона, а едва през лятото да се включат и срещите от "А" група.

Не за всички мачове обаче феновете ще трябва да си плащат. Собствениците на медията предвиждат на този етап да излъчват по 2 мача от БГ елита и по 2-3 срещи от английския шампионат. Останалите ще бъдат по Диема и Нова тв, съобщава "Меридиан мач".

Едва след като фенът свикне с принципа, че за футбол трябва да се плаща, цялата „А" група ще мине по Диема Спорт. Намеренията им са това да станене по-рано от година и половина.

Засега от "Нова броудкастинг груп" планират да качат на платения канал ключовите двубои като ЦСКА - Левски или ЦСКА - Лудогорец, а двубоите, които са под тях в графата на зрителския интерес. Доводът на медията да започнат с платените мачове от "А" група още сега е, че предстоят срещите от плейофите, където сблъсъците ще бъдат по-интересни и това ще накара феновете да си бръкнат в джоба. Шведските собственици прилагат същата практика и с притежаваните от тях телевизии в скандинавската страна. Те се надявали, че въпреки неуспешните опити преди време на Диема и Pro.bg да въведат плащане за мачовете от Англия и Испания, сега ще е съвсем различно. Причината е, че тук в пакета попадат мачове от „А" група, за които очакванията са БГ фенът да плати по-лесно, отколкото Реал - Барса.

Медията планира също така най-късно до година и половина да започне да излъчва всички мачове от кръга. Пак някъде по същото време се очаква и шестте мача да отидат на платения Диема Спорт.

От „Нова броудкастинг груп" се надяват с този ход да осребрят и повишилите се разходи по плащане на правата за "А" група. Както е известно, според новия договор, който влиза от лятото на 2016 година и е за срок от 5 години, ще бъдат платени 30 милиона лева. Това означава средно по 6 милиона на година. За подписания първи контракт бяха платени 15 милиона лева за 3 години или средно по 5 млн. на сезон.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички