Помогнал на Кристиано Роналдо да стигне до футболното безсмъртие пред трансфер в Първа лига?


Помогнал на Кристиано Роналдо да стигне до футболното безсмъртие пред трансфер в Първа лига?
Снимка: Getty Images

30 0

Европейският шампион с Португалия от 2016 година, Рикардо Куарешма, е разглеждан като възможен вариант за трансфер в ЦСКА 1948, съобщава "dsport". Представители на португалския футболист вече са провели начални разговори с ръководството на клуба относно евентуалното му привличане.

Куарешма акостира в Първа лига?

От финансова гледна точка, ЦСКА 1948 няма да има затруднения да осигури трансфера на 40-годишния ветеран. Основното препятствие засега е свързано с неговата възраст, тъй като клубът следва стратегията си да развива и налага млади български таланти.

Още: Опитен българин, избягал от Втора лига заради пари, отиде в ЦСКА 1948

Рикардо Куарешма бе основна част от състава на "мореплавателите", който воден от Кристиано Роналдо, стигна до триумф на Евро 2016 във Франция.

Куарешма пред трансфер в ЦСКА 1948

Той започва кариерата си в Спортинг Лисабон и впоследствие преминава през редица престижни отбори, включително Барселона, Порто, Интер, Челси, Бешикташ, Ал-Ахли Дубай, Касъмпаша и Витория Гимараеш.

Важно е да се спомене, че Куарешма е без клуб от лятото на 2022 година, когато се раздели с Витория. Ветеранът, който има 80 мача за националния отбор на Португалия, отбелязвайки 10 гола и 25 асистенции, е събрал впечатляващи статистики в цялата си кариера – 681 мача, 112 гола и 166 асистенции.

През лятото на 2022 година Куарешма обяви края на своята кариера, но изглежда, че сега е готов да я възобнови, като една от възможностите пред него е ЦСКА 1948. Въпреки че през септември ще навърши 41 години, той продължава да тренира и поддържа отлична физическа форма.

Още: "Силен ход на ЦСКА да подсили отбора": Младежки национал парафира

ЦСКА 1948 с нова издънка в последната секунда, но ВАР го измъкна (ВИДЕО)

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички