Светослав Петров доволен от Етър в плейофите, но не може да си обясни случилото се срещу Хебър


Светослав Петров доволен от Етър в плейофите, но не може да си обясни случилото се срещу Хебър
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

789 0

Треньорът на първия изпаднал клуб от българския елит през сезон 2023/24 Етър - Светослав Петров, направи оценка на последните месеци за "виолетовите" и какво предстои. 

Петров направи равносметка на последните месеци

Пред клубната медия специалистът призна, че е въпрос на време да преподпише с "болярите" и да започне изграждането на отбора за Втора лига. Целта е ясна - максимално бързо завръщане в елита. 

Наставникът не скри задоволството си от представянето на играчите в плейофите, когато те вече бяха научили съдбата си. За него само остава необяснимо случилото се в първото полувреме срещу Берое и второто с Хебър.

Припомняме ви, че "гробарите" обърнаха след почивката в последния кръг до 3:1 и гарантираха оцеляването си в Първа лига за сметка на изпадащия Пирин и пратения на бараж Ботев Враца. 

Коментарът на Петров

"Приключваме минорно, няма как да е друго, след като сме изпаднали. Надявам се, че ще успеем да изградим отбор за догодина, който да изпълни целта – влизане веднага в Първа лига. И най вече – да играем по начина, по който играхме в последните мачове. Играхме много добре в последните пет срещи от плейофите с изключение на първото полувреме срещу Берое и второто с Хебър.

Лично аз нямам обяснение за това, в Пазарджик след почивката все едно излезе съвсем друг отбор. Приемам, че първият гол промени психологията на мача, но точно в такива моменти трябва да се покаже характер и да се излезе от моментната криза. Точно затова трябва сега да намерим футболисти с характер, а в тези, които имаме, да се възпитава характер, защото Втора лига има съвсем друга специфика.

Аз и преди казах, че не мога да ставам съдник кой ще изпада. Играхме за себе си и за клуба, да покажем, че не влизаме в задкулисие. Точно затова съм много разочарован от второто полувреме срещу Хебър. Дано да успеем да си научим урока и да минимализираме грешките, които допускахме досега", категоричен е специалистът. 

Вижте крайното класиране в Първа лига за сезон 2023/24!

Още: Етър се примири, че изпада, но вече се готви за завръщане? Светослав Петров остава

За споровете с феновете на ЦСКА, обвиненията в "лягане" на Лудогорец и завръщането на "Армията"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички