ВАР доставчиците в България обясниха абсурдната ситуация в Пловдив


ВАР доставчиците в България обясниха абсурдната ситуация в Пловдив
Снимка: Колаж, Фейсбук

1837 0

Доставчикът на ВАР услугата по стадионите в бъгарската Първа лига Hawk-Eye Innovations излезе с официално изявление за големия гаф от двубоя в понеделник между Локомотив Пловдив и Черно Море.

Решението остана загатка

Оказва се, осветлението и очертанията на "Лаута" не са твърде добри и това се отразявало пагубно за камерите. ВАР работил изправно през цялото време, но в 61-вата минута не успял да помогне заради липсата на калибрация при твърде тъмни условия. 

Позицията на Hawk-Eye Innovations

"Наясно сме, че при инцидента за потенциална засада в 61-вата минута, калибрираните линии за засада не бяха достъпни за ползване и асистиране за крайното решение от Видео Асистент Рефера. 

След детайлен преглед на инцидента ви уверяваме, че системата е била в изправност през цялото време. Все пак успяхме да установим следните причини, които компрометират калибрираните линии на засадата в този случай:

Линиите на игралното поле са прекалено бледи 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Осветлението на стадиона не е достатъчно силно, особено при далечната тъч линия

Последствията са, че камерата на 16-тия метър, която е необходима за разглеждане на инцидента, не успява да намери референтни точки за калибриране (очертанията на игрището) и следователно не успява да предостави вярно калибрирани линии на засадата за този инцидент. По време на тестовете преди мача не сме идентифицирали никакви проблеми с нашата система, тъй като условията на осветление (дневна светлина) бяха по-благоприятни в сравнение с тези по време на инцидента. 

Без подобряване на осветлението на стадиона и маркировката на игралното поле няма как да сме сигурни, че подобен инцидент няма да се повтори. 

Както винаги, оставаме на ваше разположение, ако имате допълнителни въпроси или притеснения", споделиха от БФС на официалния си сайт. 

Още: Забравили да изчислят козирката на “Колежа” - ще пречи завинаги на тревата

След бруталната драма с VAR: Гневът на Красен Кралев се стовари върху Гонзо, Чинков и цялото БФС

Хроничен проблем прати играч №1 на ЦСКА в Барселона

СНИМКА: В Черно море шокирани след поредната тесла от БФС

БФС насрочи седмия кръг, но никой не казва къде ще се играе ЦСКА - Ботев Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички