Ботев Пловдив изхвърча от Лига Европа с най-голямата загуба на “Колежа” (ВИДЕО)


Ботев Пловдив изхвърча от Лига Европа с най-голямата загуба на “Колежа” (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3481 0

Ботев Пловдив отпадна от Лига Европа с общ резултат 1:5 от Панатинайкос във втория предварителен кръг. Единствената добра новина за “канарите” е продължаването към третия квалификационен кръг в Лига на конференциите. 

За съжаление на феновете по трибуните на разпродадения “Колеж” - още до почивката “детелините” гарантираха предстоящите срещи с Аякс след 3:0. Попаденията бяха дело на Йеремейев (6’), Джуричич (45+2’) и автогола на Антъни Уджа в 34-ата минута. След още 10 той бе принудително заменен след тежка контузия в коляното.

Уджа се контузи

Междувременно отборите размениха и по една греда до почивката, като опитът на Минков бе сред най-опасните ситуации на сметката на Ботев Пловдив по време на целия двубой. През второто полувреме ПАО успя да вкара и четвърти гол чрез Йеремейев още в първите минути след почивката. 

Лоша новина беше принудителната смяна на Андрей Йорданов, който без да играе с топката успя да си контузи китката. Това се превърна и в най-тежката загуба за Ботев Пловдив на новия стадион “Христо Ботев”. Досега такава беше 0:3 от Арда в един от първите двубои след завръщането на “Колежа” през пролетта на 2023 г.

Пред Ботев Пловдив предстоят двубои с босненския Жрински Мостар в следващите два четвъртъка. През уикенда “канарите” ще гостуват на Крумовград в Коматево. 

Първо полувреме

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

ГОЛ! Шест минути оцеля Ботев Пловдив след началото на дългоочаквания двубой. Голмайсторът от първия мач Йеремейев се разписа отново. Той се възползва от последвалото ниско центриране след пробив на Филип Младенович отляво - 0:1!

Около 20-ата минута дойдоха първите ситуации пред вратата на Дронговски. В един от моментите Нвачукву напредна отдясно и стреля остро, но стражът се справи, а последвал удар от домакините липсваше. 

В 27-ата минута Минков стреля от границата на наказателното поле, но топката разтресе напречната греда. След изминаването на половин час ПАО имаше лек превес в контрола на топката (52%), докато головите положения бяха 3:1 в полза на гърците. 

ГОЛ! В 34-ата минута героят на Ботев от началото на сезона - Антъни Уджа, този път беше в ролята на "виновник". Нападателят с глава отклони топката след силен удар на Джуричич и я прати неспасяемо във вратата на Бернат - 0:2!

Още преди изминаването на 40-ата минута само напречната греда спаси домакините от класическо изоставане. В 38' Бакасетас отправи тежък удар, но топката се изби. 

Кошмарът за домакините стана огромен в 44'. Тогава Секулич смени принудително Антъни Уджа, който получи тежка контузия в коляното. 

Вижте ВИДЕО от контузията на Уджа!

ГОЛ! Класиката, все пак, бе оформена в продължението на първата част. Тогава вина имаше Антоан Конте, когато успя на два пъти да покрие в рамките на една атака засадата. Последва проста комбинация между Манчини и Джуричич - 0:3!

Второ полувреме

ГОЛ! Германската съдийска бригада първоначано успокои, че е имало засада при попадението на Йеремейев от първите секунди след почивката. В крайна сметка пасът към шведът бе прегледан с ВАР и се оказа, че е бил в чиста позиция - 0:4!

Кошмарна беше ситуацията и с Андрей Йорданов, който като Антъни Уджа напусна принудително. Българинът успя за 120 секунди на терена да контузи китката си. 

В заключителните минути Бернат саморъчно успя да спаси своите на няколко пъти и резултатът не набъбна допълнително. 

Стартови състави 

Ботев Пловдив: Бернат, Тамм, Попов, Уджа, Етоо, Минков, Конте, Перера, Диабате, Балоянис, Нвачукву;

Панатинайкос: Дронговски, Коцирас, Ингарсон, Йедвай, Младенович, Арао, Гнезда Черин, Манчини, Бакасетас, Джуричич, Йеремейев;

Преди мача

За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на "зелените" – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. За двубоя не е на разположение и Фотис Йоанидис. Добрата новина е картотеката на Тете, закупен от Галатасарай срещу 7 млн. евро. 

Сред въпросителните пред Керкез е наличието на две отлични опции за ляво крило - Кристиян Нвачукву и Николай Илиев. Другата дилема на Керкез е кой да пусне под рамката, след като и двамата вратари не показват добра форма от началото на кампанията.

Игонен се замеси в скандал с феновете заради представянето му в последно време, а Бернат дебютира с груба грешка в дербито на Пловдив срещу Локомотив през уикенда (2:2). Панатинайкос пък не е играл след двубоя с "жълто-черните". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички