ЦСКА най-накрая вкара, но не взе и точка от "Ботев"


ЦСКА най-накрая вкара, но не взе и точка от "Ботев"
Снимка: БГНЕС

2442 0

Футболистите на ЦСКА сложиха край на головата суша, но не и на серията си без победа, която набъбна на 11 мача. "Червените" се разписаха, при това два пъти, но загубиха с 2:3 гостуването си на "Ботев" (Пловдив) в Коматево. За пловдивчани това беше първи успех в плейофите. Последно те биха отново ЦСКА, пак вкъщи, с 2:0 и изместиха "Левски" от първата шестица.

Лазар Марин откри резултата след грешка на "червената" отбрана в 34-ата минута. Радоста на домакините обаче беше твърде кратка - в 38-ата минута Тони Силва изравни с глава след неразчетено излизане на съперниковия вратар Михаил Иванов.

Пет минути сред почивката "Ботев" отново поведе с гол на Лъчезар Балтанов. Малко след това За разправия Пламен Николов от домакините и Тони силва от гостите бяха изгонени. Иван Цветков пък направи 3:1 в 63-ата минута.

ЦСКА тръгна смело напред, Неманя Милисавремич се разигра и именно той отбеляза в 77-ата минута. За повече обаче силите на "апмейците" не стигнаха. Тази загуба пък почти сигурно ще коства на тима участие в Лига Еврапо, каквато цел постави треньорът Любослав Пенев при назначението му.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Не беше изминала и минута, когато Цветелин Чунчуков можеше да се озове само срещу вратаря на ЦСКА след извеждащо подаване на Иван Цветков. Марин Оршулич обаче се хвърли на шпгат и предотврати опасността.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Хубава атака на ЦСКА в 10-ата минута. Тончи Кукоч пусна към Милисавлевич, който центрира към Иван Маркович. Последният обаче не можа да нанесе добър удар с глава и топката мина високо над вратата. В 13-ата минута ново центриране на Милисавлевич към Маркович, нападателят опита удар с глава, но отново неточен.

ЦСКА беше близо до първия си гол в "А" група за тази година в 17-ата минута. Жуан Фелипе пробва нещо средно между удар и центриране, Маркович обаче се размина с топката и Филипов я изчисти в корнер.

В 21-ата мин. Жоан Фелипе пробва да изненада вратаря на "Ботев" с изстрел от далеч, но много неточно. Малко след това шут на Тони Силва беше спасен от Михаил Иванов.

Силни минута за "Ботев". Изстрел на Лъчезар Балтанов, но топката рикориша в Стивън Сънди и излиза в корнер в 27-ата минута. При центрирането вратаря на гостите Господинов боксира. Секунди след това Гамаков пробва шут от дистанция, стражът на "червените" докосна топката и тя излезе в нов корнер.

Бърза контра на ЦСКА в 31-ата минута. Тони Силва се откъсна отдясно, топката стига до Маркович, който видя, че вратаря е излязъл и пробва да го изненада, но стреля неточно.

1:0 за "Ботев" в 34-ата минута! Грешка в защитата на ЦСКА и Лазар Марин блележи с удар в далечния ъгъл на Анатоли Господинов.

ЦСКА изравнява в 38-ата минута. Тони Силва бележи и най-накрая е сложен край на серията от 10 мача "суша"! Тончи Кукоч центрира, Мишо Иванов излезе неразчетено и Силва с глава прати топката в мрежата

Нова решитлена намеса на Марин Уршулич пред вратата на ЦСКА. Централният защитник чисти топката от краката на Лазар Марин, който в противен случай оставаше очи в очи с Анатоли Господинов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двойно подаване в между Фелипе и Гони Силва в 47-ата минута не се получи, заради несериозно отиграване на португалеца, иначе Фелипе щеше да се окаже сам срещу вратаря.

"Ботев" отново повеждав в 50-ата минута! Иван Цветков центрира от пряк свободен удар и непокрития Лъчезар Балтанов засече топката в мрежата на ЦСКА.

Разправия в 53-ата минута доведе до два чеврени картона. Съдията Цветан Кръстев изгони Пламен Николов от домакините и Тони Силва от Гостите. Защитникът на "Ботев" блъсна португалецът в гръб а след това го и ритна. Силва пък удари шамар на Даниел Златков, който пръв се заяде с футболиста на "армейците".

В 63-ата минута Иван Цветков прави резултата 3:1 за "Ботев"! Ветеранът получи топката от Лазар Марин и от границата на наказателното поле с премерен удар не остави шанс на съперниковия вратар

Докато домакините все още се радваха Маркиньос пропусна да намали. Удар с глава на Милисавревич беше продължен от бразилеца, но Михаил Иванов спаси.

ЦСКА се връща в мача!! В 77-ата минута Маркиньос отклони с глава към непокрития Милисавлевич, който простреля Мишо Иванов.

В 81-ата минута Милисавлевич пробва пас зад защитата на "Ботев", Маркиньос обаче не се усети и не тръгна, а топката бе уловена от вратаря.

СЪСТАВИ

"Ботев": Иванов, Христов, Николов, Златков, Филипов, Гамаков, Балтанов, Огнянов, Марин, Цветков, Чунчуков

ЦСКА: Господинов, Попов, Оршулич, Тунчев, Кукоч, Сънди, Тони Силва, Галчев, Маркович, Милисавлевич, Жуан Фелипе

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Ботев" пази добри спомени от последния си мач с ЦСКА в "Коматево". Тогава пловдивчани спечелиха с 2:0 и изместиха "Левски" от първата шестица. Именно след онзи двубой обаче започнаха проблемите и за двата тима. Те все още нямат победа в плейофите, а "червените" дори не са вкарвали гол в 10 поредни срещи.

За рефер беше назначен Цветан Кръстев, който според статистиката е кадем на „армейците“. Те нямат нямат нито едно поражение в мач от "А" група под негово ръководство.

В класирането ЦСКА е 4-и, а "Ботев" шести. Наставникът на „червените“ Любослав Пенев заяви, че тимът му ще търси три победи в последните си три мача от първенството и ще гони класиране в Европа, въпреки че за момента не е сигурно дали клубът от „Българска армия“ ще получи лиценз.

ЗА ЦСКА се завръщат двама от лидерите на тима – капитанът Валентин Илиев и Маркиньос. И двамата лекуваха травми в последно време, но вчера тренираха на пълни обороти и попаднаха в групата за мача. Малко в вероятно обаче и двамата да започнат в титулярния състав. Твърде вероятно е в игра за „червените“ да се завърне и сръбският халф Иван Маркович, който бе със скъсани връзки.

В лагера на "Ботев", треньорът Петър Пенчев няма да може да разчита на контузените Божидар Васев и Александър Колев. Чешкият халф Томаш Иршак е наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички