Голяма вечер за "канарчетата"! Борбен Ботев Пд отстрани Марибор и продължава в Лига Европа (ВИДЕО)


Голяма вечер за "канарчетата"! Борбен Ботев Пд отстрани Марибор и продължава в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Официален профил на Ботев Пд/Facebook

5902 0

Ботев Пловдив и Марибор завършиха 2:2 в реванша от първия квалификационен кръг в Лига Европа. "Канарите" спечелиха преди седмица у дома с 2:1 и така след общ резултат 4:3 си осигури двубой с Панатинайкос в следващия кръг.

Словенците поведоха Ян Репас рано в двубоя още в 13'. През второто полувреме пловдивчани направиха голям обрат. В 48' влезлият от резервната скамейка Кристиан Нвачукву изравни, а след час игра Нвачукву асистира за Антъни Уджа, който направи пълен обрат. Етиен Бугре изравни за 2:2 десет минути преди края.

Във втория квалификационен кръг Ботев ще срещне Панатинайкос. Първият сблъсък ще се играе по програма на 25 юли - четвъртък от 21:00 на Олимпийския стадион в Атина. Реваншът ще бъде 1 август в Пловдив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Каквито и бяха очакванията срещата започна с домакински натиск на тима, воден от Анте Шимунджа. Първият точен удар обаче бе за пловдивчани. Още в 3' Самуел Акере стреля в ръцете на вратаря Ажбе Юг.

В 6' имаше страхотна възможност за домакините  да открият резултата. Йосип Иличич центрира остро от свободен удар в наказателното поле на Ботев. Там Свен Карич бе оставен напълно непокрит и успя да изпревари Игонен, като стреля с глава над гредата.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

По-добрата игра на словенците продължи и в следващите минути, като ясно показаха, че бързо искат да вкарат гол.  В 11' Иличич получи празно пространство пред наказателното поле на гостите и стреля опасно към вратата, но точно покрай вратата.

2 минути след това нямаше кой да спаси "канарчетата". Мартин Милеч получи на левия фланг и подаде към Иличич на границата на наказателното поле. Той задържа добре топката и комбинира с Ян Репас. Справи се с "жълто-черните" защитници и стреля силно от дъгата пред наказателното поле, а топката бе пратена в долния ляв ъгъл на вратаря Игонен за 1:0.

Постепенно Ботев Пд започна да играе по-често с топката, но без да се създадат опасни положения. В 31' се стигна до удар от дистанция на Ето'о, който обаче бе блокиран. 6 минути след това Самуел Акере направи индивидуален пробив отдясно и стигна до границата на наказателното поле. Именно от там стреля, но много слабо и право в ръцете на Ажбе Юг.

В 39' Йосип Иличи проби отдясно в наказателното поле и центрира, а след шпагат на Йонас Там топката за малко не влезе във вратата на Ботев. 2 минути след Макс Бершич получи центриране на втора греда и нанесе удар с глава, но Игонен спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Душан Керкез смени Никола Илиев с Кристиан Нвачукву. Това се оказа отличен ход, защото именно той в 48' получи извеждащ пас в наказателното поле и с удар по земя вкара за 1:1. Помогна му леко и гредата при изпълнението.

Попадението определно притесни Марибор и "канарчетата" пробваха да вкарат втори гол, като в 54' Ивелин Попов пробва късмета си с удар от дистанция, но бе блокиран.

Второто попадение дойде в 60', като добрата игра на пловдивчани се отплати. Константинос Балоянис проби отляво и намери Кристиан Нвачукчу. Той продължи към Антъни Уджа, а той бе безгрешен за 1:2 и пълния обрат.

В 76' Нико Гърлич се нуждаеше от още малко късмет, за прати топката във вратата на Игонен. Първо се забави, а след това и шутът му беше блокиран от Тамм. Три минути по-късно капитанът на Марибор Милец стреля покрай десния страничен стълб.

9 минути преди края на редовното време Иличи навлезе в наказателното поле, а Ехидже Укаки отне топката, но след това не се справи никак добре и я подари на Марко Божич. Той центрира превъзходно за Етиен Бугре, а той от близка дистанция с глава се разписа за 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Марибор: Юг, Ширвюс, Видмар, Карич, Милеч, Ян Репас, Жига Репас,  Бурлес, Иличич, Баришич, Якупович

Ботев Пд: Игонен, Балоянис, Конте, Там, Минков, Перера, Ето'о, Илиев, Попов, Акере, Уджа

* този път Никола Илиев започва титуляр!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата срещата "канарчетата" стигнаха до успеха с голове на новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев. Ботев Пловдив ще трябва да запази аванса си в Словения, за да продължи към следващия квалификационен кръг на Лига Европа и да предложи още футболно зрелище на своите фенове.

Победителят  ще се изправи срещу Панатинайкос, а загубилият ще продължи европейското си участие в Лига на Конференциите, където го очаква румънският Университатя Крайова.

Душан Керкез сподели пред медиите, че в отбора няма проблеми с контузени играчи, с изключение на Атанас Чернев. Алекса Мараш е без документи и няма да бъде на разположение за Ботев.

В последните 10 мача на Марибор във всички турнири, тимът е записал победи в 6 от срещите, 2 от тях завършили наравно и е загубил 2. Статистиката за Ботев Пловдив в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 5, равенства 1 и загуби 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички