Керкез за реванша с Жрински: Ще бъде тежък мач и пак ще се надиграваме


Керкез за реванша с Жрински: Ще бъде тежък мач и пак ще се надиграваме
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

176 0

Треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, заяви, че се вълнува да се върне на стадиона на Жрински (Мостар). Утре "канарчетата" играят реванш с босненците от трети квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Сантименти за Керкез към Жрински

"За мен е по-емоционално да съм тук на този стадион, където съм изпитал фантастични емоции. Бяхме шампиони и срещнах приятели, с които играх в Жрински. Със сигурност този мач ще е по-емоционален от други, но аз съм професионалист и давам всичко от себе си. Жрински има фантастични фенове, които създават страхотна атмосфера и правят така, че на противника да му е некомфортно", сподели наставникът на "жълто-черните" на пресконференция.

В първия мач Ботев (Пд) постигна ценна преднина

Двата тима пак ще се надиграват

"Нормално е, че колегата ми Мирко Иванкович мисли за атака. Трябва да сме организирани – като се защитаваме, защитаваме се всички, като нападаме, нападаме всички. Със сигурност ни очаква много тежък мач. И в първия се видя, че и двата отбора опитваха да се надиграват, имаха много шансове. Мисля, че и утре ще бъде така", продължи Керкез и коментира отлагането на мачове от българското първенство.

Още: Официално: Български тийнейджър подписа за 3 години с Милан

Защо отлагат мачове в Първа лига?

"Това беше планът ни, за нас не беше проблем от физическа, а от психологическа гледна точка да имаме мачове на всеки 3 дни, защото се нуждаехме от повече време да се възстановим. Знаете какво значи този мач и за нас, и за Жрински. Залогът е място в плейофите и никой няма право да се оплаква от умора преди този двубой. Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, което е важното. За нас е най-важна победата", каза той.

Треньорът посочи, че всичките му играчи са здрави, а Вини Трибуле може да играе не повече от 15-20 минути. Той ще е готов за титуляр след паузата за националните отбори. В първия мач с Жрински Ботев (Пд) взе ценна преднина. 

ЦСКА е решил къде ще домакинства на Ботев Пд - сериозна дилема обаче за първия мач пред фенове

Керкез определи, че не е физически проблемът пред Ботев Пд преди Жрински

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички