"Коматево" не донесе късмет на Ботев Пд, допусна първа загуба, Спартак Варна отново впечатли (ВИДЕО)


"Коматево" не донесе късмет на Ботев Пд, допусна първа загуба, Спартак Варна отново впечатли (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

844 0

Ботев Пловдив загуби у дома с 0:1 от Спартак Варна в среща от шестия кръг на Първа лига. Ахмед Ахмедов вкара в 69' с шестия си гол от началото на сезона. в двубой от шестия кръг на Първа лига, който се игра на клубната база на "канарчетата" – "Никола Щерев – Старика".

Това е първа загуба за "канарчетата" от началото на сезона, които са трети във временното класиране, а пред тях на второто място е именно днешният им съперник. В следващия кръг Спартак Варна приема Левски, а пловдивчани гостуват на ЦСКА.

Още в 3' варненци имаха нелош шанс, но ударът на Ромееш бе блокиран. Последваха минути с разменена доминация, но вдва в 43-ата минута дойде първият точен удар за Спартак Варна в мача. Отправи го Ахмед Ахмедов с удар по диагонала с левия крак, а малко след това изпусна и друг шанс.

Още: ЦСКА представи третия екип, още два отбора от Първа лига са със същия (СНИМКИ)

Ботев Пловдив стигна до гол във втората минута от добавеното време на първото полувреме. Константинос Балоянис центрира на втора греда от статично положение, където Сирики Диабате свали с глава към Йонас Там. Той продължи за Алекса Мараш, който вкара на опразнената врата. След дълга проверка на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено.

Второто полувреме започна много добре за домакините, но атаките им не завършиха с гол. Никола Илиев и Диабате бяха най-близо до попадение, но без успех, като и гредата помогна. 

Въпреки доминацията на Ботев, то Спартак бе отборът, който откри резултата. След добра атака топката стигна до Антонио Вутов, който центрира е пеналта към Ахмед Ахмедов. Той стреля от трудна позиция и прати топката в мрежата за шестия си гол от началото на сезона. В добавеното време Никола Илиев бе изгонен след втори жълт картон.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Още: Трансферното лято в Първа лига: ЦСКА пожела минал през ПСЖ (ОБНОВЯВА СЕ)

БФС реши къде ще се играе ЦСКА - Ботев Пловдив

Борис Галчев шокиран от съдийството и Гонзо, жегна Лудогорец и Левски пред SportLive

Ботев Пловдив продава две звезди след отпадането от Европа

Забравили да изчислят козирката на “Колежа” - ще пречи завинаги на тревата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички