Местната власт подава ръка на "Ботев" и Локо


Местната власт подава ръка на "Ботев" и Локо
Снимка: Botevplovdiv.bg

899 0

Община Пловдив ще купи билети на обща стойност 200 000 лв. за мачовете на местните "Ботев" и Локомотив, които след това ще бъдат дарени безвъзмездно на фенове. Всичко трябва да се случи с нарочна заповед на кмета Иван Тотев, пише "Труд".

Това предложение на общинския съветник от ПП ГЕРБ Георги Къчков е последната девета точка от дневния ред на сесията на пловдивския парламент на 19 февруари. Ако бъде подкрепено с гласовете на местните 51 старейшини, ще помогне сериозно на закъсалите клубове.

В касите на „Ботев" и Локомотив ще влязат чисто по 100 000 лв., които са си направо дарение. Срещу тях общината ще купи по 10 000 билета за домакински мачове на двата тима на цена от 10 лева.

"Целесъобразното и правилно разходване на тези средства ще позволи на всички хора, милеещи за спорта в Пловдив, наистина да почувстват и да заживеят с мисълта и увереността, че спортът като феномен не е оставен на произвола и на недостатъчната грижа, оказвана от държавна и местна власт", пише в мотивите на Къчков.

Той говори и за "необходимост община Пловдив да изпълни своя социален и интеграционен ангажимент в областта на създаването на подходящи условия, поощряване, подпомагане и развитие на физическото възпитание и спорта".

Това няма да е първият случай, в който градската управа подава ръка на клубовете. В началото на мандата на Тотев на отборите бяха отпуснати целево по 950 000 лв. В Локо ги използваха за монтиране на осветление на стадиона. В "Ботев" инвестираха парите в седалки за новия стадион, които са прибрани в склада на базата в Коматево, защото строежът на новата арена е замразен.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички