Шеф на "канарчетата" втрещи: Ако Христо Ботев беше жив, щеше да е биткойнър


Шеф на "канарчетата" втрещи: Ако Христо Ботев беше жив, щеше да е биткойнър
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

465 0

Биткойн директорът на Ботев (Пловдив) Георги Манолов втрещи с изказване в официалните профили на клуба, които са видими в официалния сайт на клуба.

От ръководството на "канарчетата" обявиха поредните иновации около интеграцията на биткойн в клуба. Според Манолов, възприемането на биткойн е естествена стъпка към историческите корени на клуба. Манолов стига и по-далече, като заявява, че ако Христо Ботев е бил жив - той щял да бъде биткойнър.

Ето какво се казва в изявлението на Георги Манолов, цитирано от "marica.bg":

Нашият клуб носи името на поета и борец за свобода Христо Ботев, загинал в борбата за свободата на страната ни. Ботев пише: "Само този, който е свободен, може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“.

ФК Ботев пострада тежко от централизацията и цензурата по време на българската комунистическа епоха, когато отборът беше принуден да промени името си на "Тракия" и многократно беше малтретиран в полза на приятелски настроени към комунизма клубове.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Следователно възприемането на Bitcoin и Nostr е най-естествената стъпка за идентичността и историческите корени на нашия клуб.

Ако Христо Ботев беше жив, той щеше да е Bitcoiner, работещ с пълен възел и Norst relay", твърди биткойн директорът на ПФК Ботев - Георги Манолов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички