"Абсолютно непознат": Легенда на ЦСКА вярва, че Томислав Стипич не е трябвало да бъде назначен


"Абсолютно непознат": Легенда на ЦСКА вярва, че Томислав Стипич не е трябвало да бъде назначен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9847 0

Легендарният Аспарух Никодимов коментира случващото се в любимия му отбор ЦСКА. За победите в приятелските мачове той заяви, че понякога резултатите лъжат, като допълни и че в официалните срещи ще си проличи на какво ниво е отборът и ще може да се дават оценки.

Освен това призна, че за него Томислав Стипич е "абсолютно непознат". Паро е на мнение, че е трябвало да бъде назначен български треньор, защото именно с такива отборът е постигал най-големите си успехи.

"Победите в контролите са важни за самочувствието. В тях трябва новите играчи да се сработят. Ясно е, че се прави почти изцяло нов отбор. Понякога резултатите лъжат. Имало е случаи, когато в подготовката резултатите са добри, но после в официалните мачове нещата буксуват. В официалните срещи се вижда как играе отборът и тогава може да се дават оценки. Това е истината. Не бива да се правят заключения в този момент. Хубаво е да печелиш, но никой да не си мисли, че в официалните мачове ще е толкова леко.

Селекцията закъснява, но не бива да се вини никой. Понякога с даден играч нещата стават по-бавно, за да го привлечеш. Няма да им е лесно на новите играчи да се адаптират толкова бързо. Те идват в една доста различна обстановка. Друг е животът в България и ще им трябва време. Въпрос на професионализъм е и се надявам да го покажат. Не мога да кажа още нищо за Томислав Стипич. За мен е абсолютно непознат. Не знам защо отново се спряха на чуждестранен треньор.

"ЦСКА трябваше да назначи български треньор"

Аспарух Никодимов с коментар за ЦСКА и Томислав Стипич

За мен трябва отборът да бъде воден от български специалист. ЦСКА е постигнал най-големите си успехи, когато начело на отбора е бил българин. А и не само ЦСКА. Левски, Славия, Локо Сф, Локо Пд, Ботев Пд и т.н. Най-големите успехи са с българи. Те познават играчите и психологията на българина. С чужденците не е точно така. Това си е решение на ръководството и собствениците" - сподели Никодимов пред "Мач телеграф".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Трябва обаче да се отбележи, че вече Томислав Стипич стори нещо, което се случи само веднъж в ЦСКА в ерата "Гриша Ганчев".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички