ЦСКА без дузпа в 26 поредни кръга


ЦСКА без дузпа в 26 поредни кръга

2287 0

ЦСКА е в незапомнена серия от мачове в "А" група, без да получи правото да изпълни дузпа. Вече 26 поредни кръга (12 през миналия сезон и 14 през този) бялата точка не е посочвана в полза на "червените".

Последният такъв случай бе във вечно­то дерби с "Левски" на 8 март тази година, когато Георги Кабаков отсъди 11-метров наказателен удар за ЦСКА след нарушение на Станислав Ангелов срещу Тони Силва, след което Емил Гъргоров бе точен и донесе победата на "армейците", пише "Тема Спорт".

Оттогава имаше поне 10 ситуации, в които съдиите имаха основание да посочат бялата точка за нарушения в наказателното поле на съперниците на "червените", две от които бяха при гостуването на Берое. Не го направиха обаче нито веднъж. 

Последният случай, в който налице бяха предпоставки за дузпа в полза на ЦСКА, е от двубоя със Славия на "Армията" в събота. В 12-ата минута Луис Соарес-Платини нахлу на скорост фронтално в наказателното поле и бе блъснат в гърба от Диего Фераресо, вследствие на което равновесието му бе нарушено, падна и не успя да нанесе удар от чиста позиция.

Ситуация, в която реферът Ставров имаше основание да посочи бялата точка. Той обаче предпочете да си замълчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички