ЦСКА изгаря окончателно за "А" група?


ЦСКА изгаря окончателно за "А" група?
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

2221 0

Идеята останалият без лиценз ЦСКА да продължи участието си в "А" група под каквато и да е форма е на път да скара ръководството на БФС. Няколко от членовете на Изпълкома на централата са твърда опозиция и на заседанието след 2 седмици със сигурност ще гласуват против връщането на "армейците" в елита, пише вестник "Преса". Според тях дори да се размине със санкции от УЕФА, евентуално помилване на "червените" и Локо (Сф) ще създаде прецедент, от който може да се възползват и други клубове с огромни задължения към кредитори.

"Нека идеолозите на новия ЦСКА се изказват по темата. Моето мнение е категорично - разпоредбите трябва да се спазват. Иначе целият български футбол ще изхвърчи от Европа", каза босът на Славия Венцеслав Стефанов, един от противниците на идеята в Изпълкома.

Междувременно се разбра, че окончателно е пропаднал вариантът регистрираното от Милко Георгиев и Ивайло Манджуков ново дружество ФК ЦСКА да бъде включено по административен път в елита на мястото на старото. Така единствената опция за спасение остана преименуването на друг клуб от "А" група и преместването му в София - начинание, също свързано с рискове от наказания от УЕФА.

Все по-малко вероятно изглежда Гриша Ганчев и неговият Литекс да се решат на подобен ход. На преден план изплува втородивизионният Банско, който може изненадващо да спечели промоция за първа дивизия след отнемането на лицензите на ЦСКА и Локо (Сф). Идеята за прехвърляне на тима в столицата и смяна на името му вече бе пунсата в публичното пространство. Все още обаче никой от шефовете на клуба от курортния град не е запознат официално с нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички