ЦСКА пожела да домакинства на стадион "Христо Ботев" в евротурнирите


ЦСКА пожела да домакинства на стадион "Христо Ботев" в евротурнирите
Снимка: Колаж: SportLive.bg

1700 0

Ръководството на ЦСКА се допитало до кмета на Пловдив Костадин Димитров дали ще може да използва стадион "Христо Ботев" през лятото. "Блиц" разкри във вторник, че разполагал с документ, с който от "Армията" се обърнали към градоначалника. 

Идеята на "армейците" била да приемат съперниците си в евротурнирите на чисто новото съоръжение. В следващите две години ЦСКА със сигурност ще домакинства в българските турнири на Националния стадион "Васил Левски" и решението за "Колежа" изненада до известна степен.

Ситуацията с "Колежа"

Към този момент продължават и последните строителни дейности по арената на Ботев Пловдив - довършва се цялостната козирка и фасадата на централната трибуна. 

През настоящия сезон на ЦСКА не му се наложи да домакинства на Националния стадион в евротурнирите, тъй като домакинството от втория квалификационен кръг от Лига на Конференциите се проведе на "Армията". 

Колежа бил фаворит за ЦСКА

Решението на Общината

На по-късен етап от "Блиц" споделиха и отговора на кмета Костадин Димитров. Той нямал нищо против да даде съоръжението на "червените", но те го желаят като "резервен алтернативен стадион". 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

За последно "червените" под ръководството на Саша Илич победиха Базел на "Васил Левски" с 1:0 през август 2022 г. Вижте точната дата, на която започва събарянето на "Армията"!

Още: Нестор Ел Маестро получи важни новини преди мача с Левски, само двама контузени го притесняват

Феновете на ЦСКА искат да наблюдават строежа на стадион "Българска армия", дадоха "Колежа" за пример

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички