ЦСКА взе скалпа на седма жертва за последната репетиция - следва Лудогорец! (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


ЦСКА взе скалпа на седма жертва за последната репетиция - следва Лудогорец! (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Lap.bg

8786 0

ЦСКА се справи с косоварския аутсайдер Гиляни по време на последната си лятна контрола. Възпитаниците на Томислав Стипич се наложиха с 1:0 след попадение на Тобиас Хайнц от дузпа след 58 минути игра. Норвежецът даде пример на съотборниците си как се изпълняват наказателни удари, след като “червените” имаха сериозни проблеми от това естество през миналата кампания. 

Преди седмата контрола за лятото бяха представени и 25 футболисти, с които треньорският щаб ще разполага за началото на сезон 2024/25. Именно в следващата неделя от 21:00 часа е старта на новата кампания срещу Лудогорец в Разград, като дербито ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

До този момент ЦСКА бе записал шест поредни победи срещу Беласица Петрич, Крумовград, Политехника Яш, Берое, Макаби Петах Тиква и Раднички Ниш в контролите. Четири пък са входящите трансфери - Иван Тасев, Иван Дюлгеров, Лумбард Делова и Йоан Борносузов, а в събота от ЦСКА обявиха, че са дали професионални договори и на Лъчезар Иванов, Петко Панайотов и Юлиан Илиев. 

Най-добро впечатление от новите попълнения направи Делова, който беше безгрешен срещу сънародниците си, а Дюлгеров не бе сменен през цялото време. Точно той ще стартира срещу Лудогорец заради наказанието на Густаво Бусато.

ЦСКА допусна няколко опасни положения преди почивката, но в края на мача може да съжалява за страхотните спасявания на Хаджихамза, който спаси Гиляни от загуба със сериозен резултат.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Вижте ГАЛЕРИЯ от ЦСКА - Гиляни!

Първо полувреме

В петата минута се стигна до първата опасна атака, която бе на сметката на гостите. Косоварите изнесоха по левия фланг и с ниско центриране бе намерен Баша в наказателното поле. 

Дюлгеров тръгна към тарана, но се спря в последния момент, докато последвалият удар на съперника не намери очертанията на вратата. 

Следващите 120 секунди предложиха удари и от двете страни, но стражовете не срещнаха проблеми. 

В 13-ата минута Хайнц бе фаулиран и Кареасо изненада с бързо изпълнене. Топката се озова в Санянг, който стреля от трудна ситуация, но и Хаджихамза спаси със сетни сили. 

Около първия половин час от двубоя се стигна до две солидни атаки на Гиляни. При първата от няколко метра Дюлгеров се наложи да прави спасяване, а след това Делова спря съперника. 

ЦСКА отговори моментално с тежък удар на Скаршем, който се възползва от центриране. Норвежецът се оказа на стрелкова позиция и в 33', когато бе намерен с нисък пас от Санянг - опитът бе неуспешен. 

Санянг със силни изяви

Второ полувреме 

На почивката Тибо Вион и Скаршем напуснаха терена, за да влязат Турицов и Панайотов. Преди да са изминали и 10 минути Хайнц първо затрудни Хаджихамза с опит да вкара директно от корнер, а след това го стори и с удар от дистанция, но националът на Косово се справи. 

В 57-ата минута се стигна до поредно нарушение около наказателното поле, като този път фалът е бил вътре. 

ГОЛ! С изпълнението се нагърби Тобиас Хайнц, който стреля с десния ъгъл и откри за 1:0

10 минути след откриващото попадение Панайотов бе близо до удвояването на резултата със стрелба от дистанция, но Хаджихамза отрази със сетни усилия опита. 

Станислав Шопов се превърна в поредния, който бе спрян от Хаджихамза, макар че отправи страхотен удар. 

Стартови състави 

ЦСКА: 25. Иван Дюлгеров (в), 3. Сейни Санянг, 4. Християн Петров, 5. Лумбард Делова, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет (к), 14. Тобиас Хайнц, 7. Улаус Скаршем, 11. Матиас Фаетон и 16. Георги Чорбаджийски;

Резерви: 1. Густаво Бусато (в), 12. Марин Орлинов (в),, 22. Асен Дончев, 2. Лъчезар Иванов, 13. Браян Кордоба, 19. Иван Турицов, 28 Юлиан Илиев, 30. Петко Панайотов, 18. Симеон Александров, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Иван Тасев, 91. Йоан Борносузов;

Гиляни: 13. Хаджихамза, 17. Кчику, 4. Роганович, 16. Рамадани, 33. Ибрахими, 23. Шабани, 8. С. Билали, 44. Рахмани, 77. О. Билали, 10. Баша, 9. Ярович;

Преди мача

В контролите до този момент "червените" записаха шест поредни победи срещу Беласица Петрич, Крумовград, Политехника Яш, Берое, Макаби Петах Тиква и Раднички Ниш. 

ЦСКА привлече Иван Тасев, Иван Дюлгеров, Лумбард Делова и Йоан Борносузов до този момент, а в събота обяви, че е дал професионални договори и на Лъчезар Иванов, Петко Панайотов и Юлиан Илиев.

Днес двубоят на ЦСКА срещу Гиляни ще бъде първи между отборите в историята им. Косоварите завършиха на шесто място сред десетина в елита на Косово за сезон 2023/24. 

За зрителите ще бъде отворен сектор А на Националния стадион, като входът ще бъде свободен. Притежателите на ВИП абонаментни карти ще могат да наблюдават срещата от своите места във ВИП ложите на стадиона.

Представянето на отбора

Вратарите:

1. Густаво Бусато

12. Марин Орлинов

25. Иван Дюлгеров

Защитници:

2. Лъчезар Иванов

3. Сейни Санянг

4. Християн Петров

5. Лумбард Делова

5. Браян Кордоба

15. Тибо Вион

19. Иван Турицов

24. Юлиан Илиев

Полузащитници

7. Улаус Скаршем 

8. Станислав Шопов

10. Джонатан Линдсет

16. Георги Чорбаджийски

17. Емануел Шакич

21. Амос Юга

26. Марселино Кареасо

30. Петко Панайотов

Нападатели

11. Матиас Фаетон

14. Тобиас Хайнц

23. Илиан Антонов

28. Марк-Емилио Папазов

29. Иван Тасев

91. Йоан Борносузов;

Старши треньор - Томислав Стипич

Помощник-треньор - Сергей Козанс

Кондиционен треньор - Миленко Кумич

Треньор на вратарите - Горан Брашнич

Кондиционен треньор - Илиян Митрев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички